Київ. 29 грудня. УНІАН. Київрада відмовилася скасувати своє рішення від 22 серпня 2007 року «Про питання створення ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів», згідно з яким площа заповідної території була зменшена у вісім раз.

Як передає кореспондент УНІАН, проект рішення про скасування попереднього рішення підтримали лише 24 із 108 зареєстрованих у залі депутатів.

Проект рішення був підготовлений фракцією «БЮТ-Батьківщина» у Київраді. Як зазначила голова фракції Тетяна МЕЛІХОВА, заказник «Жуків острів» географічно займає 1630 га, а рішенням Київради 2007 року ця площа була зменшена до 196 га.

Відео дня

За словами Т.МЕЛІХОВОЇ, скасувавши рішення від 2007 року, з’явилася б можливість повернути статус земель ландшафтного заказника решті території Жукового острова, площа якого була затверджена 2005 року рішенням міськради про Програму розвитку зеленої зони Києва до 2010 року.

У свою чергу, в інтерв’ю журналістам голова постійної комісії Київради з екологічних питань Денис МОСКАЛЬ зазначив, що в разі скасування рішення від 2007 року, фахівці відразу ж почали б розробляти новий проект Програми розвитку зеленої зони міста, яким би затверджувалися нові межі заказника «Жуків острів» з територією 1630 га. За його прогнозами, ці землі заказника могли б отримати вже офіційний статус заповідних орієнтовно у березні 2012 року, і це б забезпечило збереження цієї території від зазіхань забудовників.

Крім того, сьогодні Київрада відмовилася підтримати проект рішення про надання статусу скверу земельній ділянці по просп. Василя Порика, між будинками 7а та 9 у Подільському районі. Проект рішення підтримали лише 27 депутатів Київради. У проекті рішення йшла мова про земельну ділянку площею 0,4 га. Проект було підготовлено у зв’язку з численними зверненнями киян, які зазначали, що вказала земельна ділянка є місцем відпочинку мешканців мікрорайону «Виноградар-2», а це приблизно 20 будинків та більш як 10 тис. мешканців. Протягом багатьох років громада доглядала, впорядковувала дану територію, висаджувала нові дерева та кущі.