Київ, 5 січня. УНІАН. У Козацькому селищі "Мамаєва Слобода" 7-8 січня відбудеться етнічний фестиваль "Країна Мрій Різдвяна".
Про це повідомляється на на офіційному сайті фестивалю.
"Різдво – надзвичайне свято, що пробуджує в людях найвищі почуття, закликає до внутрішнього відродження та оновлення, дарує духовну радість. Воно овіяне піднесеним настроєм, очікуванням дива, а від радісної й щирої коляди, заспіваної гуртом з найкращими знавцями і співцями народної традиції, очищується не лише власна душа, а й сучасний світ довкола", - сказав засновник та творчий керівник фестивалю "Країна Мрій" Олег СКРИПКА.
На його думку, саме в ці дні важливо звернутись до звичаїв, котрі побутували в Україні, відшукати їхній зміст та втрачену духовність. "Наша мета – надати змогу українцям зазирнути в цю відроджену традицію, зрозуміти її та прищепити до сучасного життя. Адже лише те суспільство, яке культивує і береже віковічні надбання культури свого народу, зможе досягти розквіту", - переконаний О.СКРИПКА.
Святкова програма передбачає ярмарок народних майстрів, катання на санчатах, традиційну різдвяну Шопку, співи біля вогнищ, куштування козацького кулішу, а також святкові виступи О.СКРИПКИ та гуртів "Кросна", "Божичі" і "Воплі Відоплясова".