Київ. 14 березня. УНІАН. Причиною виникнення провалу грунту біля насосної станції Бортницької станції аерації 17 січня стала зношеність інженерних мереж.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в повідомленні Київводоканалу, оприлюдненому на офіційному сайті підприємства.

ПАТ “АК “Київводоканал” повідомляє, що вже має висновки незалежної експертизи, проведеної у ДП «Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» щодо причин виникнення ситуації.

Відео дня

“Вивчення зразків бетону підтвердили, що аварійний провал на самопливному Лівобережному колекторі стався через довготривалий період експлуатації мережі в умовах агресивної газової корозії”, - зазначається на сайті Київводоканалу.

Також в Київводоканалі зазначають, що місце провалу на даний момент повністю готове до проведення робіт з усунення наслідків аварії, до яких можна буде приступити після завершення експертизи та затвердження проекту робіт з ліквідації. Наразі проект розглядається Спеціалізованою державною організацією "Київська міська служба Української інвестиційної експертизи".