Київ, 19 березня. УНІАН. Державна податкова інспекція Солом’янського району Києва нагадує мешканцям району, що 30 квітня спливає термін декларування доходів фізичними особами за 2011 рік.

Про це УНІАН повідомили в ДПІ Солом`янського району з посиланням на в. о. заступника начальника районної податкової інспекції Наталію БАЛЯС.

Н. БАЛЯС нагадала, що декларування фізичними особами своїх доходів пов`язано з виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу України, відповідно до статті 179 розділу IV якого платник податку зобов`язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

Відео дня

30 квітня 2012 року - граничний термін подання річних декларацій фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб, у тому числі з метою отримання податкової знижки (податкового кредиту) за наслідками 2011 року.
Подавати декларацію до органу державної податкової служби слід за місцем проживання платника податку.

Фахівці ДПІ у Солом’янському районі м. Києва також активно працюють над утвердженням основної ідеї звітування громадян перед державою про суми минулорічних статків та своєчасному перерахуванню податків в бюджет. Довести до кожного пересічного громадянина норми податкового законодавства та надати допомогу у заповненні декларації про майновий стан і доходи – це на даний час першочергове завдання для всіх податківців.

Н. БАЛЯС також повідомила про переваги переходу на облік до Центрального офісу з обслуговування великих платників податків (за проектом реорганізації моделі податкового супроводження великих платників шляхом створення Центрального офісу з обслуговування великих платників податків). При цьому платники податків відрахування будуть здійснювати, як і раніше, але допомогу в адмініструванні їм буде надавати єдиний офіс (і додатково запровадить для них низку нових ВІП-сервісів)

В. о. заступника начальника районної податкової інспекції нагадала, що продовжує функціонувати сервіс ДПС України "Пульс податкової". Цей сервіс працює за принципом call-back - працівники ДПС України приймають звернення, та потім повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи. Лінія працює цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники ДПС, у неробочий час - інтерактивний автовідповідач. Номер "Пульсу податкової": (044) 284-00-07.