Київ. 26 квітня. УНІАН. Київський міський бюджет одержить близько 30 млн. грн від виплати дивідендів акціонерного товариства «Холдингова компанія «Київміськбуд» за 2011 рік.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, на зборах акціонерів «Київміськбуду» 25 квітня було ухвалено рішення про направлення 30% чистого прибутку компанії за 2011 рік у розмірі 40,842 млн. грн на виплату дивідендів.

Відео дня

У прес-службі відзначили, що близько 30 млн. грн дивідендів одержить міська скарбниця, оскільки територіальна громада Києва є найбільшим акціонером холдингу.

Компанія перерахує цю суму до міського бюджету з 1 липня по 25 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, згідно з рішенням зборів акціонерів, акціонерне товариство «Холдингова компанія «Київміськбуд» спрямує на виплату дивідендів 30% прибутку за 2011 рік, або 40 млн. 842,6 тис. грн.

Чистий прибуток компанії в 2011 році становив 136,140 млн. грн, виручка від реалізації продукції — 2,475 млрд грн.

Акціонери також змінили голову правління і наглядову раду холдингу. Президентом — головою правління «Київміськбуду» призначений Ігор Кушнір замість Михайла Голиці, який залишить посаду 26 квітня. До наглядової ради компанії від Київради увійшли віце-президент «Київміськбуду» Микола Порайко (голова), начальник управління внутрішнього контролю холдингу Едуард Арустамян, головний фахівець внутрішнього контролю компанії Олег Клочак.

Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» – найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належать київській територіальній громаді й перебуває в управлінні Київської міськдержадміністрації.

До холдингу входять 40 відкритих акціонерних товариств, в яких «Київміськбуд» володіє від 26 до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств, 51 підприємство – на правах асоційованих членів.