Київ. 7 травня. УНІАН. Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов запевняє, що будівництво нових станцій метро "Іподром" та “Теремки” на Куренівсько-Червоноармійській лінії столичного метрополітену відбувається згідно з графіком затверджених робіт і будуть відкриті в обіцяні терміни, тобто "Іподром" - в жовтні цього року, а “Теремки” – до кінця 2012 р.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам заявив сьогодні голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов після ознайомлення з ходом будівництва станції.

«Станція метро «Іподром» буде відкрита в жовтні, а в кінці 2012 року запрацює і станція «Теремки», - сказав О.Попов.

Відео дня

За інформацією голови КМДА, прохідницькі роботи на будівництві станції "Іподром" вже завершені.

"З сьогоднішнього дня щити починають рух до станції “Теремки”. Поки всі роботи йдуть за графіком", - зазначив він.

О.Попов запевнив, що завдяки підтримці уряду України проблем з фінансуванням робіт з будівництва метро у Києві немає.

Крім того, О.Попов повідомив, що після завершення будівництва метро на Теремки столична влада планує добудувати станцію "Львівська брама". Ця станція, підкреслив він, дозволить істотно розвантажити пасажиропотік в центрі міста.

Як повідомляв УНІАН, в березні ц.р. з будівництвом станцій Київського метро ознайомився прем`єр-міністр України Микола Азаров, який заявив, що цього року ці дві станції будуть відкриті для обслуговування пасажирів.

«Ця лінія Теремки-Іподром буде завершена: в жовтні станція «Іподром», у грудні – станція «Теремки». Таким чином, формально цей напрямок цього року буде завершено”, - сказав М.Азаров.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів України затвердив Порядок використання в 2012 році коштів для здійснення м. Києвом функцій столиці.

Згідно з постановою “Про затвердження Порядку використання в 2012 році коштів для здійснення м. Києвом функцій столиці, зокрема будівництва метрополітену до житлового масиву Троєщина” від 18 січня №40, комунальне підприємство “Київський метрополітен” на будівництво ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену в м. Києві від станції “Либідська” до станції “Виставковий центр” отримає 73 мл. грн.; на будівництво ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену в м. Києві від станції “Виставковий центр” до Одеської площі в Голосіївському районі - 41 млн. 600 тис. грн; на будівництво ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену в м. Києві від станції “Глубочицька” до станції “Райдужна” з відгалуженням у бік житлового масиву Вигурівщина-Троєщина (варіант милкого закладання на Подолі) - 5 млн. грн.