Київ. 7 червня. УНІАН. На території Центрального парку культури та відпочинку (арка Дружби Народів) у рамках проекту «Європейське містечко» відкрилася виставка «Енергія майбутнього».

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, в урочистостях взяв участь перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Коментуючи подію він зазначив, що для Києва важливо проведення таких заходів, адже столиця визначила для себе енергозбереження як один з головних пріоритетів розвитку міста, а на виставці присутні фахівці галузі енергоменеджменту. Виставка «Енергія майбутнього» демонструє застосування систем сталої енергетики. Зокрема, сонячна теплова енергія (опалення), сонячні батареї (електроенергія), вітряна міні-турбіна, тепловий насос, біомаса в якості палива та сонячна кухня.

Відео дня

За словами О.Мазурчака, сьогодні місто моніторить понад 1,5 тисячі будинків бюджетної сфери та використовує ощадливі новітні технології. Зокрема, біопаливом обігріваються теплиці комунального об’єднання «Київзеленбуду», у школах встановлюються енергоощадні плити та системи освітлення.

“Цього року ми плануємо реалізувати проекти зі встановлення сонячних батарей, теплових насосів, а також використання біопалива», – додав О.Мазурчак.

Як повідомлялось, проект під назвою «Європейське містечко» реалізовують в

Україні Київська міська державна адміністрація, Німецьке товариство

міжнародного співробітництва (GIZ) та представництво Європейського Союзу

в Україні.