Київ. 12 липня. УНІАН. Київрада відправила на доопрацювання проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ «САС» на вулиці Трьохсвятительській, 4-д для будівництва та обслуговування музею Івана Марчука з апартаментами.

Як повідомили УНІАН у прес-службі фракції "Республіка Київ", за словами голови постійної комісії Київради з питань екологічної політики Дениса Москаля, «приватна структура хоче забудувати парк «Володимирська гірка» у самісінькому центрі Києва, прикриваючись нібито благородною метою – спорудженням музею Івана Марчука. А виявилось, що крім музею, вони запланували створювати ще й апартаменти. Фактично словосполучення «будівництво музею» у цьому випадку використовується лише як красива обгортка для уже остогидлої киянам цукерки під назвою «забудова парків і скверів».

Як наголосив Д. Москаль, ТОВ «САС» запланувало отримати на Володимирській гірці земельну ділянку площею 0,09 га, на якій розташована громадська вбиральня.

Відео дня

«Ця структура ретельно підготувалась до забудови парку і вже навіть придбала будівлю громадської вбиральні, замість якої і запланувала звести багатоповерхівку. Думаю, що компетентні органи мають зацікавитись правовими аспектами купівлі ТОВ «САС» громадської вбиральні на Володимирській гірці», - зауважив він.

Д.Москаль нагадав, що у Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень.