Фото: Демократичний Альянс / facebook.com

Відповідно до оновлених даних Київської міської територіальної виборчої комісії за результатами обробки протоколів голосування на 1073 виборчій дільниці (із загальної чисельності 1082 дільниці в столиці) партія «Демократичний альянс» проходить до Київської міської ради і стає 9-ю силою, що наразі долає 3-відсотковий бар’єр.

Як передає кореспондент УНІАН, інформація оновлена станом на 16.30. Відповідно до неї, ”ДемАльянс” зараз набирає рівно 3%.

При цьому лідер перегонів, партія «УДАР» Віталія Кличка» має 40,54% голосів. Радикальна партія Олега Ляшка у свою чергу отримала 9,2%, партія «Самопоміч » - 6,87, партія « Свобода»- 6,49% , партія « Батьківщина» - 4,14%, партія «Громадянська позиція » - 3,63%, партія «Нове життя » - 3,41, партія « Єдність » - 3,3%.

Відео дня

Читайте такожПорошенко виступає за перерахунок голосів на виборах Київради, «де були порушення»

Крім того, на 16.30 оновлено результати голосування за кандидатів на посаду міського голови столиці на 1062 виборчій дільниці. Переможцем на виборах залишається Віталій Кличко, який набирає 57,15% голосів виборців.

Кандидат у мери Києва Леся Оробець набрала 8,57% голосів виборців, Володимир Бондаренко – 8,06%, Олександр Омельченко - 7,59%, Микола Катеринчук — 5,2%.

Як повідомляв УНІАН, Київська міська територіальна виборча комісія задовольнила дві скарги партії «Демократичний альянс» і здійснить перерахунок голосів на виборах до Київради за партійними списками на двох виборчих дільницях – на №800535 в Оболонському районі та №800842 у Солом`янському районі. 

Читайте такожЕкзит-пол: До Київради за списками проходять УДАР та ще 8 партій

Перерахунок призначено на сьогоднішній день.

Станом на ранок сьогоднішнього дня «Демократичний альянс» набирав 2,94% голосів на виборах у Київраду за результатами опрацювання 98% протоколів з виборчих дільниць. 

Кілька днів тому в.о. президента України Олександр Турчинов, розглянувши звернення лідера ”ДемАльянсу” Василя Гацька, доручив органам прокуратури, МВС та СБУ ретельно перевірити підрахунок голосів на виборах до Київради.