panoramio.com

На цьому наголосив Київський міський голова Віталій Кличко в ефірі ТРК «Київ», повідомляє прес-служба партії «УДАР».

Кличко зауважив, що досі відкритим залишається питання завершення його будівництва, який при достатніх обсягах фінансування - 4,5 млрд грн – можна здати в експлуатацію через півтора-два роки.

«Я провів багато зустрічей на Троєщині, обговорюючи питання будівництва лінії метро. На запуск Подільського мосту потрібно 4,5 млрд грн. Для запуску метро – ще 18 млрд. Є пропозиція запустити через цей міст швидкісний трамвай, вартість якого буде набагато нижчою, і дасть можливість жителям Троєщини безперешкодно дістатися до центру міста», - відзначив Кличко.

Відео дня

Читайте такожНайближчим часом команда Кличка проведе аудит стану Києва

Мер додав, що Києву потрібно відходити від використання маршруток, надаючи перевагу автобусам та тролейбусам, які зможуть перевозити більшу кількість пасажирів», - сказав Кличко.

Мер висловив впевненість, що спорудження паркінгів дозволить збільшити пропускну здатність міських автошляхів. 

«На сьогодні великою є проблема з паркуванням у столиці. Іноді власники, залишаючи автомобілі, фактично блокують дві смуги на деяких вулицях. Тому Києву потрібні нові сучасні паркінги - як у центрі, так і в спальних районах, - щоб автомобілі не стояли просто на вулицях та не заважали іншим учасникам дорожнього руху», - зазначив Кличко. 

Коментуючи запитання телеглядачів щодо незаконного розміщення МАФів, міський голова запевнив, що «нова київська влада докладе усіх зусиль, аби подолати подібне явище».