Фото УНІАН

Київський міський голова та голова КМДА Віталій Кличко обіцяє відновлення гарячого водопостачання киянам у вересні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам під час інспекції ТЕЦ-5 компанії «Київенерго».

Відео дня

Мер підкреслив, що сьогоднішня проблема відсутності гарячої води у квартирах пов’язана, в першу чергу, з політичною ситуацією, з поставками російського газу в Україну.

«В сьогоднішній спекотний період ми сподіваємось на розуміння киян на відсутність гарячої води. Але з приходом похолодання, вересень - кінець вересня, ми будемо повертатися до поставок гарячої води. І впевнений, що ті незручності, які мають кияни – тимчасові», - заявив Кличко.

Читайте також"Київенерго" відключило гарячу воду всьому Києву

Він наголосив, що наразі через припинення поставок російського газу місто і вся країна переходить на альтернативні джерела. Зокрема, на ТЕЦ «Київенерго» наразі є мінімальні запас мазуту, на який вона може перейти в разі потреби, і ці запаси будуть збільшуватись.

«Також є видобуток газу в Україні, що відбувається з вітчизняних джерел - газ закачується у газосховища і буде ефективно використаний в зимовий період, коли є гостра потреба в поставках тепла споживачам», - зазначив Кличко.

Він додав, що окрема увага приділяється зараз впровадженню енергозберігаючих технологій.

«Також уряд працює над альтернативними російським поставками газу в Україну», - продовжив Кличко.

Читайте такожКличко пояснив, чому в Києві довелося обмежити подачу гарячої води

Він вчергове звернувся до киян з проханням із розуміння поставитися до заходів з економії газу для виробництва тепла в столиці та пов’язаними з цим незручностями.

Як повідомляв УНІАН, станом на 4 серпня в столиці від гарячого водопостання відключено майже 9 тис. споживачів компанії «Київенерго» (що становить 56% від загальної кількості споживачів, яким надає послуги з централізованого опалення (ЦО) та гарячого водопостачання (ГВП) ПАТ «Київенерго»).

Довідка УНІАН. «Київенерго» загалом надає послуги з центрального опалення та гарячого водопостачання 75% споживачів у столиці.

Читайте такожКМДА радить киянам замість очікування гарячої води купити бойлери

14 липня від ПАТ «Київгаз» надійшло повідомлення про обмеження газопостачання теплоджерел «Київенерго». Рішення прийнято на підставі доручення НАК «Нафтогаз України» від 11 липня та окремого доручення Міненерговугілля від 9 липня. Окрім того, «Київенерго» 15 липня отримало повідомлення ПАТ «Укртрансгаз», в якому йдеться про необхідність економії природнього газу та обмеження його споживання для теплоджерел відповідно до доручення Міненерговугілля.

Згідно з окремим дорученням Міненерговугілля, встановлено ліміти споживання газу для виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 та припинено подачу газу на інші теплоджерела компанії (СТ, котельні).