Фото УНИАН

Уже місяць триває обговорення проекту Київської міської ради щодо перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної Сотні у Печерському районі. Так, станом на 19 вересня 2014 року участь у обговоренні на веб-порталі Київської міської державної адміністрації взяли понад 1660 користувачів. З них: 67% підтримали ідею перейменування, а 33% – висловилися проти, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Ми вдячні всім активним киянам, які висловили свою думку, надіслали слушні пропозиції і зауваження. З пропозицій та зауважень киян можна чітко окреслити основні варіанти можливого рішення щодо перейменування вулиці Інститутської», – розповіла директора Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.

Зокрема, більшість користувачів погоджується з можливим перейменуванням усієї вулиці, зазначаючи, що це вшанування пам’яті справжніх патріотів України, пам’яті про ці історично-важливі події, які так чи інакше пов’язані з долею всієї країни.

Відео дня

Читайте такожНа повну реконструкцію «Українського дому» потрібно 40 млн гривень

При цьому багато хто пропонує перейменувати на вулицю чи алею Небесної Сотні лише частину Інститутської, а саме - від Майдану Незалежності до вулиці Банкової чи Ольгинської. Як відомо, саме на цій ділянці сталися найбільш трагічні в історії сучасного Києва події. Тут же пропонується встановити і меморіальний комплекс.

Не перейменовувати вулицю Інститутську, зважаючи на двохсотрічну історичну назву та можливі витрати з міського бюджету – прохання киян-опонентів перейменування. Дехто з опитуваних наголошує – в умовах існуючого суспільно-політичного стану в країні, загрози військового вторгнення з боку Російської Федерації на сьогодні значно доцільніше назвати іменем Небесної Сотні один з об’єктів з радянською чи російською назвою. Це, наприклад, може бути Московський міст, Жовтневий палац, Червонозоряний проспект, вулиці Московська, Артема, Лайоша Гавро, Леніна, Фрунзе, Щорса тощо.

Читайте такожНа місці барикад на Інститутській радять побудувати меморіальний комплекс

Триватиме обговорення до 20 жовтня 2014 року.

Київська міська державна адміністрація закликає долучатися до обговорення, залишати свій «голос», оприлюднювати власні зауваження та нові пропозиції. Це можна зробити: відвідавши офіційний веб-портал Київської міської державної адміністрації в рубриці «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів»; скориставшись можливостями «гарячої» телефонної лінії Контактного центру міста Києва – телефоном (044) 15-51 (зі стаціонарного) або (044) 205-73-37 (з мобільного), за допомогою веб-сайту www.1551.gov.ua, через мобільний додаток «КМДА 1551» для iPhone, Android, WinPhone та Windows 8.