Кинологи с собаками будут патрулировать метро в Киеве / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук.

“З мером Києва Кличком є домовленість. У метрополітені чергуватимуть кінологи з собаками”, - сказав Терещук.

Він зазначив, що планується залучити до цього 15 кінологів з собаками. Для їхньої підготовки, за словами начальника міліції, вже виділено тренувальну базу. Також у найближчий перспективі планується придбати та навчити ще певну кількість породистих собак, додав Терещук.

Відео дня

Читайте такожУ Києві найближчим часом подорожчає проїзд у метро

При цьому поінформував, що з початку цього року до столичної міліції надійшло 220 анонімних повідомлень про закладення вибухівки. Найчастіше «заміновують» торговельно-розважальні центри (57), станції метрополітену (45), телерадіоорганізації (14).

Тому, як зазначив Терещук, для попередження можливих випадків закладання вибухівки планується збільшити кількість камер зовнішнього спостереження в ТРЦ, про що є домовленість із їхніми керівниками.

Продовжуючи тему, начальник столичного главку закликав громадян більш серйозно ставитись до подібних повідомлень.

Читайте такожУ Чернігові спіймали чоловіка, який "мінував" військкомат та відділ міліції

“Прошу громадян до цього ставитись як до реальної ситуації. Я не можу гарантувати, що там (у вказаному місці про замінування - УНІАН) нічого не може бути”, - сказав Терещук.