Фото УНІАН

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, про це за підсумками переговорів із менеджментом і власниками європейських виробників трамваїв на берлінській виставці InnoTrans-2014 повідомив радник Київського міського голови Олександр Кава.

«У найближчі 1-1,5 місяці ми плануємо провести зустрічі та переговори з цього питання між керівництвом столиці та європейськими виробниками трамваїв. Йдеться про можливість виробництва трамвайних вагонів, розрахованих на ширину колії 1524 мм (саме така ширина київських трамвайних колій)», – розповів він.

Читайте такожУ Києві планують з'єднати автобусним маршрутом Контрактову та Ленінградську площі

Відео дня

Кава також зазначив, що на цьогорічній виставці вперше було представлено трамвай ОmniTram T3L44 українського виробника «Електронтранс». Проте ця модель створена для «вузької» колії завширшки 1000 мм, що використовується у Львові, Вінниці, Житомирі та Євпаторії.

Як повідомляв УНІАН, попередня влада Києва ще у 2011 р. доручила КП «Київпастранс» розробити власне виробництво трамваїв для потреб міста.

Перший трамвайний вагон моделі Т-3UА-3 (Каштан) було презентовано у грудні 2011 року. Повідомлялось, що на виробничих майданчиках КП «Київпастранс» виготовлено шість таких вагонів, які експлуатуються на лінії швидкісного трамвая на Троєщині.

Планувалось, що трамвайний вагон Т-3UА-3 стане базовою моделлю із створення сімейства київських трамваїв довжиною 15 та 31 м для обслуговування різних за потужністю пасажирських потоків.

Читайте такожІнтервал прибуття столичної електрички можна довести до 5 хвилин, як в метро - Кривопішин

3 червня 2013 р. “Київпастранс” представило трисекційний трамвай “Каштан-2”, орієнтовною вартістю 9 млн 400 тис. грн.

Разом з тим, тоді ж керівництво міста заявило, що налагодити серійне виробництво електротранспорту нового покоління Київ може у кооперації з іноземними компаніями. Повідомлялось, що зацікавленість у співпраці з українською столицею в галузі будівництва громадського транспорту вже висловили компанії з Австрії, Чехії, Росії та Китаю.