Пільговикам для безоплатного проїзду потрібна картка киянина

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що рішенням Київської міської ради від 4 вересня 2014 р. «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 17 лютого 2011 року № 19/5406 «Про затвердження міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2011 - 2015 роки» та фінансування її заходів у 2014 році» були внесені зміни до пункту 5 відповідного рішення Київради від 17 лютого 2011 р.

Читайте такожКияни зможуть оплатити проїзд у метро банківською картою або за допомогою мобільного телефону

Відео дня

Це стосується окремих категорій громадян міста Києва, які не мають права, відповідно до чинного законодавства, на пільговий проїзд у метрополітені, а саме:

- непрацюючі особи, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами;

- особи, які не мають права на пенсію або отримують соціальну допомогу замість пенсії;

- один із батьків багатодітної сім`ї;

- пенсіонери, інваліди (ті, що не мають додаткових пільг, наприклад, «Ветеран праці», 

«Дитина війни», «Учасник війни» та інші).

Відтак, цим категоріям, відповідно до прийнятих Київрадою змін, надано право безоплатного проїзду в Київському метрополітені виключно на підставі картки киянина. 

Читайте також"Карткою киянина" зможуть користуватися незареєстровані жителі столиці

Громадянам вказаних категорій, які ще не отримали «Картку киянина», для її оформлення та отримання необхідно звертатися в управління праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій або до Департаменту соціальної політики КМДА. Громадяни можуть записатися на прийом за телефонами гарячої лінії районних управлінь праці та соціального захисту населення або за тел. 15-51.

При цьому в КМДА наголошують, що всі категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд у метрополітені згідно з чинним законодавством (ветерани війни, діти війни, ветерани праці, особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та інші) мають право на безоплатний проїзд в метрополітені на підставі відповідних посвідчень.