Максим Микитась / фото fakty.ua

Вимога президента України щодо передачі всіх об'єктів «Укрбуду» на баланс «Київміськбуду» для їхньої добудови не виконана. Виокремлені і передані іншим забудовникам найбільш прибуткові проекти, а пасиви намагаються повісити на плечі КМБ, самих інвесторів і держбюджету.

Про це заявив екс-президент «Укрбуду» Максим Микитась у своєму зверненні до інвесторів ЖК цієї компанії. Повний текст звернення екс-депутата опублікований на його сторінці в Facebook.

У зверненні, зокрема, йдеться: «З надією зустрів повідомлення про недавній прийом на баланс КМБ низки об'єктів «Укрбуду». Це дає перспективу продовження робіт, закріплює відповідальність забудовника і перешкоджає розкраданню матеріалів на об'єктах».

Відео дня

«Але є ряд принципових питань, які мене турбують і обурюють. Наприклад, КМБ декларує необхідність залучення 2 млрд. гривень для продовження будівництва. Але при цьому той же ЖК «Crystal House «по вул.Жилянській в центрі Києва з прибутком більш ніж у 20 млн. доларів і ЖК «Паркова долина» з прибутковістю понад 15 млн. доларів передані для завершення робіт харківській компанії «Строй Сіті». А дорогий ЖК «Ла-Манш» в престижній частині Подолу з прогнозованим прибутком більш ніж 30 млн. доларів відданий компанії Perfect Group. Чому? Чому з «тіла» «Укрбуду» виокремлені перспективні проекти, а для добудови інших тепер потрібно шукати великі позикові кошти? Хто і чому намагається випатрати найцінніше, а пасиви залишити КМБ і звісити на плечі інвесторам і державі».

Опальний забудовник стверджує, що «не враховані інтереси інвесторів «Укрбуду». Йде пряме порушення вимог президента Володимира Зеленського і міністра МВС Арсена Авакова про передачу «Київміськбуду» ВСІХ (!) об'єктів «Укрбуду» для завершення їхнього будівництва». Що «понад прибутки підуть не на добудову проблемних об'єктів, а прямо в кишені злодіїв і рейдерів, які випатрали активи «Укрбуду» і що компанія могла і може самостійно добудувати всі свої об'єкти за умови повернення всіх вкрадених активів. Вкрадених генеральним директором Олегом Майбородою, його партнером Федотенковим, Якусевичем та низкою інших осіб».

Микитась закликав інвесторів, керівництво «Київміськбуду» і держоргани запобігти подібний злочинний сценарій.