Печінка тріски користь / фото ua.depositphotos.com

Печінка тріски - дуже смачний і неймовірно корисний делікатес, який є джерелом багатьох незамінних мікроелементів. Особливо корисно їсти цей продукт взимку, коли організму дуже не вистачає вітамінів. Печінку тріски можна їсти виделкою прямо з банки, або ж готувати з нею салати і бутерброди. У будь-якому випадку буде смачно і корисно.

Раніше ми писали, чим корисна кунжутна олія - ще один супер-продукт.

Чим корисна печінка тріски - розбираємо склад

Печінка тріски багата риб'ячим жиром, який загальновизнаний одним з найкорисніших продуктів. Печінка тріски містить поліненасичені кислоти, омега-3 і омега-6 кислоти, амінокислоти триптофан і лізин, а також такі мікроелементи, як фтор, кальцій, молібден, йод, магній і фосфор. У 100 г продукту міститься добова норма вітамінів А, В2, D, С.

Відео дня

Печінка тріски від запалень

Високий вміст корисних жирів і вітамінів робить цей делікатес незамінним при запальних процесах. Речовини в складі печінки нейтралізують вільні радикали і пригнічують запалення. Любителі цього продукту рідше хворіють запальними захворюваннями.

Печінка тріски для кісток і суглобів

Вітамін D в складі печінки тріски дуже корисний для кісток і суглобів. Цей продукт є одним з рекордсменів за вмістом вітаміну D. Дослідження показали, що регулярне вживання печінки тріски полегшує симптоми ревматизму і зменшує біль в суглобах.

Печінка тріски для серця і судин

Вітамін PP в складі делікатесу дуже корисний для здоров'я судин, а омега-3 кислоти протистоять цілому букету серцево-судинних захворювань, а також знижують рівень холестерину і нормалізують артеріальний тиск. Вживання печінки тріски зменшує ризик утворення серцевих бляшок.

Чим корисна печінка тріски / фото ua.depositphotos.com

Печінка тріски для чоловіків і жінок

Печінка тріски дуже корисна для жінок, які хочуть завагітніти. У ній багато корисної для вагітних фолієвої кислоти. Делікатес містить речовини, які сприяють розвитку розвитку мозку плода. Але занадто часто консерву майбутній мамі їсти не можна, оскільки в ній також є шкідливий для плода ретинол.

У чоловіків печінка тріски покращує потенцію і позитивно впливає на рухливість сперматозоїдів. Це обов'язковий продукт для чоловіків, які хочуть зачати дитину.

Печінка тріски для нервової системи

Ненасичені жирні кислоти в складі печінки дуже важливі для кровоносних судин і клітинних мембран мозку. Організм не може сам виробляти ці речовини. Такі кислоти полегшують симптоми депресії і знижують ризик її розвитку у здорових людей.

Вас також можуть зацікавити новини: