Як розм'якшити черствий хліб / фото ua.depositphotos.com

Не поспішайте викидати черствий хліб і купувати йому заміну. Йому можна повернути свіжість, якщо дотримуватися кількох хитрощів. Однак якщо на хлібі вже видно сліди цвілі або грибка - такий хліб їсти небезпечно.

Врахуйте, що ефект протримається кілька годин. Потім хліб знову затвердіє. Тому м'який хліб потрібно з'їсти швидко. Також можна нагрівати черствий хліб порційно.

Раніше ми писали, як зберігати хліб, щоб він довго не черствів.

Відео дня

Як розпарити черствий хліб в духовці

Розігрійте духовку до 180 градусів. Відірвіть шматок фольги, щоб загорнути хліб. Помістіть хліб у фольгу на деко в духовку. Якщо хліб нарізаний на скибочки, то він розпариться за 5 хвилин, а цілий буханець залиште на 20 хвилин. Після того, як ви дістали хліб з духовки, дайте йому охолонути у фользі.

Як зробити черствий хліб свіжим на плиті

Покладіть хліб у сито і поставте в каструлю. На дно каструлі налийте воду, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Увімкніть газ і доведіть воду до кипіння. Тримайте хліб над киплячою водою 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати, щоб вони розм'якшилися рівномірно.

Як розм'якшити черствий хліб в мікрохвильовці

Загорніть хліб у злегка вологий паперовий рушник. Поставте його в мікрохвильовку і включіть нагрів. Залежно від ступеня черствості хліба йому знадобиться 10-40 секунд, щоб повністю розм'якнути. Після нагрівання зніміть папір і дайте хлібу трохи охолонути.

Хліб після мікрохвильовки стане м'яким ненадовго. Його відразу треба з'їсти.

Як освіжити черствий хліб за допомогою селери

Якщо у вас є стебла селери, з їх допомогою можна зробити черствий хліб м'яким. Для цього вам знадобляться великі упаковки або пакети на застібці. Помістіть в пакет хліб і 2-3 стебла селери. Поставте в холодильник на кілька годин, а ще краще - на ніч. За ніч селера віддасть свою вологу хлібу, а сам овоч висохне.

Вас також можуть зацікавити новини: