Після розморожування суміш з яєць може стати зернистою / ua.depositphotos.com

Курячі яйця - невід'ємна частина раціону багатьох людей. Пишний омлет, смачна яєчня, модний пашот - яйця можна приготувати по-різному. Але не всі знають, що робити, якщо яєць занадто багато, адже зберігати їх занадто довго небезпечно. Виявляється, є спосіб, про який чомусь мало хто говорить. Яйця можна заморожувати, вони чудово зберігаються в морозилці.

УНІАН вже розповідав, як готувати деруни, щоб вони вийшли не гірше, ніж у досвідчених кухарів. А в цій статті ви дізнаєтеся, як правильно заморожувати сирі яйця і як після цього їх готувати. Зберегти яйця на зиму дуже просто, важливо знати правильний метод.

Морозим курячі яйця - основні принципи

Щоб зрозуміти, як заморозити курячі яйця, варто згадати фізику. При заморожуванні рідина (яка є і в яйці) розширюється. А тому заморозити яйця цілими у вас точно не вийде - шкаралупа трісне. Тому яйця морозять в лотках, спеціальних контейнерах і навіть в формах для льоду.

Відео дня

Щоб заморозити яйця, розбийте їх у миску і ретельно перемішайте. Намагайтеся збивати яйця інтенсивно, насичуючи суміш киснем. Важливий момент в заморожуванні яєць - це спеціальний інгредієнт. Після розморожування яєчна суміш може стати зернистою, але якщо додати сіль, цукор, мед або кукурудзяний сироп, консистенція зовсім не зміниться.

На один стакан сирих збитих яєць варто додати 0,5 чайної ложки солі. Якщо ж ви плануєте робити з суміші солодкі страви, додайте мед або цукор. Якщо ж хочете додати кукурудзяний сироп - то на 1 склянку сирої яєчної суміші вам знадобиться 1-2 столових ложок солодкої рідини. Заморожені сирі яйця можна зберігати близько року. 

Крім цього, ви можете заморозити варені яйця. Їх бажано очистити від шкаралупи, тому що при розморожуванні це зробити буде складніше. 

Як розморозити яйця

Досвідчені господині радять розморожувати яйця в холодильнику. Переставте лоток з яйцями з морозилки в основний відсік холодильника. Так вони розморозяться поступово, без різкого температурного стрибка.

Розморожені яйця можна смажити або варити. При варінні вони дають трохи більше піни, ніж незаморожені, але це не повинно вас лякати. Заморожені жовтки дуже смачні, вони стають кремовими. Разом з консистенцією змінюється і смак. Заморожені жовтки на смак нагадують варені.

Вас також можуть зацікавити новини: