Як утеплити двері, щоб не дуло / depositphotos.com

Комунальні рахунки за опалення та електрику змушують українців істотно економити на прогріванні житла. Регулярні обстріли також грають свою роль - через них батареї стають холодними, а включити обігрівач не виходить без світла. УНІАН розповість, як зробити, щоб не дуло з дверей, а житло залишалося теплим.

Раніше ми говорили про те, як утеплити пластикові та дерев'яні вікна на зиму.

Як утеплити вхідні двері в приватному будинку або квартирі - варіанти

Для того щоб швидко і якісно утеплити двері, потрібно правильно вибрати методику і утеплювач. Експерти з цього питання називають всього три найбільш вдалих способи:

Відео дня
  • оббити дверне полотно утеплювачем;
  • обробити всі тріщини і отвори герметиком;
  • доповнити дверну коробку ущільнювачами.

При цьому, вата - найнадійніший і перевірений варіант, яким можна утеплити двері. Але, в той же час, даний матеріал швидко вбирає вологу, що призводить до обмерзання і поширення грибка.

Саме тому замість вати краще придбати якийсь більш довговічний утеплювач:

  • поролон - практичний, але так само, як і вата, безсилий перед вологою, тому міняти його потрібно кожні 2-3 роки;
  • пінопласт - легкий і дешевий матеріал, можна купити будь-який шматок на ринку і нарізати смужками потрібного розміру;
  • пінополіуретан - дорогий утеплювач, але відмінно закриває всі тріщини, водо - і паронепроникний, а також має високий рівень стійкості до хімічного впливу;
  • мінеральну вату - м'який матеріал, екологічний, не пропускає холод, не гниє, не схильний до займання, але з часом "збивається" під вагою двері.

Також в якості утеплювача багато українців використовують рідкі цвяхи, монтажну піну, дермантин, скотч, листи фанери і багато іншого. 

Як утеплити вхідні металеві двері - інструкція

Перш ніж почати вдосконалювати "врата в житло", вам варто звернути увагу на якість ваших дверей. Як правило, металеві конструкції являють собою дві пластини, між якими знаходиться яка-небудь дешева сировина - картон, наприклад. Ваше завдання - заповнити цей простір більш теплим наповнювачем.

Технологія наступна:

  • зняти двері з петель, зняти всі накладні частини (вічко, замок і все інше);
  • демонтувати одне з полотен дверей або зняти обшивку, а потім вирізати полотно;
  • заповнити порожнечі всередині наповнювачем

Щілини між шматочками матеріалу краще заповнювати монтажною піною, тоді в кінці вам залишиться тільки повернути полотно на місце і прикрутити назад всі знімні елементи.

Як утеплити вхідні дерев'яні двері - рекомендації

Утеплення дерев'яних дверей так само, як і у випадку з металевими конструкціями, має свої нюанси. Як мінімум, вони можуть бути подвійними і одинарними. Якщо ваш варіант перший, то утеплюйте двері за аналогією з попередньою інструкцією. У разі, якщо двері у вас складаються з одного полотна, то ви можете оббити поролоном, а зверху додати шар дермантину.

ВАЖЛИВО: враховуйте, що поролон краще кріпити на відстані мінімум 5 мм від краю дверного полотна, інакше двері не будуть вільно відкриватися і закриватися.

Вас також можуть зацікавити новини: