Олів'є - це салат з яким можна і потрібно експериментувати / фото ua.depositphotos.com

Олів'є - це новорічний салат, який у багатьох асоціюється зі святом. Досить проста, але при цьому смачна та ситна страва багатьом припала до смаку і на довгі роки увійшла до святкового меню наших мам і бабусь. Але, як запевняють кухарі, Олів'є - це салат з яким можна і потрібно експериментувати.

Чи можна в Олів'є замінити огірки

Так, можна. Якщо ви готуєте Олів'є і намагаєтеся зрозуміти, що додати до салату замість огірків, яких у вас не виявилося під рукою, можете використовувати будь-які солоні гриби. Кухарі радять обирати гриби з пружною структурою. Наприклад, маслюки не підійдуть, оскільки вони досить м'які. А ось опеньки або білі гриби будуть чудово смакувати в салаті. Безумовно гриби змінять смак салату і це вже не буде те Олів'є, до якого ви звикли, але це буде смачно.

фото gastronom

Чи можна в Олів'є замінити картоплю

Якщо ви намагаєтеся трохи схуднути й не знаєте, що додати до Олів'є замість картоплі - сміливо використовуйте топінамбур. Він менш калорійний і не такий небезпечний для вашої фігури.

Відео дня

Також можна або зменшити кількість картоплі в салаті, або й зовсім не використовувати її. Олів'є без картоплі буде не таким ситним як класичний варіант, проте буде не менш смачним.

Деякі кухарі радять використовувати замість картоплі селеру або відварений рис. Однак, якщо ви все ж прихильник класики - просто замініть частину картоплі м'ясною начинкою. Смак салату залишиться тим самим, а ось калорійність суттєво знизиться.

Чи можна в Олів'є замінити яйця

Якщо ви хочете приготувати пісний варіант Олів'є і не знаєте, що додати замість яйця - сміливо використовуйте солоні гриби. Звичайно, гриби додадуть салату нового смаку, проте від цього страва тільки виграє. Кухарі рекомендують для пісного варіанту Олів'є використовувати мариновані печериці.

Чи можна приготувати Олів'є без ковбаси

Звичайно можна. Якщо ви готуєте Олів'є і не знаєте, що додати замість ковбаси, сміливо використовуйте курячу грудку, шинку або м'ясо з курячих гомілок. Чудово підійдуть для Олів'є копчені курячі стегенця. Вони додадуть салату копченого смаку та аромату і страва заграє новими фарбами.

Також в Олів'є можна додати телятину, свинину, індичку і навіть м'ясо кролика. Врахуйте, що для Олів'є можна використовувати як варене м'ясо, так і запечене. У будь-якому варіанті це буде дуже поживно та смачно. 

Якщо ж ви прихильник класичного варіанту і після ряду експериментів вирішили повернутися до більш звичного рецепту - купуйте якісну ковбасу. Якщо не знаєте, яку ковбасу можна використовувати для Олів'є - беріть дорогу ковбасу без додавання сала. Для Олів'є чудово підійдуть "Докторська", "Шкільна", "Молочна" і будь-яка інша ковбаса в натуральній оболонці.

фото ua.depositphotos.com

Що додати в Олів'є замість горошку

Якщо ви готуєте Олів'є і не знаєте, що додати замість горошку - сміливо використовуйте будь-які боби. Кухарі радять використовувати відварену квасолю. Якщо ви будете використовувати вже готову консервовану квасолю, врахуйте, що вона має бути без томатного соусу. 

Також замість горошку можна використовувати консервовану кукурудзу або каперси. Але врахуйте, що ці продукти на смак дуже відрізняються від звичного нам консервованого горошку, отже, вони змінять і смак салату. Кукурудза додасть страві солодкості, а каперси зроблять її трохи солоною.

Вас також можуть зацікавити новини: