Як зробити сметанний крем для торта в домашніх умовах / depositphotos.com

Сметанний крем вважається одним з найпростіших - збити молочний продукт з цукром або згущеним молоком, а потім промазати їм коржі - що може бути легше. Однак, якщо і свої нюанси - коли крем залишається рідким і не загусає. УНІАН з'ясував, що можна використовувати в якості загусника для сметани і як зробити ідеальний крем з першого разу.

Раніше ми говорили про те, як зробити шикарний білковий крем для торта своїми руками.

Чому сметанний крем вийшов рідким - головні причини

По-перше, важливо розуміти, що консистенція крему залежить від жирності і якості сметани. Крем може вийти рідким, якщо ви використовуєте неякісну сметану, в якій мало натуральних інгредієнтів, але багато різних добавок. Важлива і жирність, адже якщо вона нижче 25%, то крем, швидше за все, буде рідким.

Відео дня

Корисний лайфхак, як можна зробити крем зі сметани 15 жирності - перекладіть сметану в марлю, зробіть мішечок, підвісьте за кути над мискою і відправте конструкцію в холодильник на 8-10 годин. Врахуйте, що в такому випадку вам потрібно використовувати в 2-3 рази більше сметани, ніж зазначено в рецепті.

По-перше, крем може не загуснути, якщо ви брали не цукрову пудру, а пісок - великі кристали розріджують крем. Тому перемелюйте цукор в кавомолці або купуйте пудру відразу.

В-третіх, вершки і сметана повинні бути охолодженими - якщо вони будуть кімнатної температури, то ви отримаєте рідкий крем. Але навіть при правильній температурі інгредієнтів, не перестарайтеся зі збиванням, інакше сметана розшарується на жир і воду. Як тільки крем почав густіти - вимикайте міксер.

Як зробити сметанний крем для торта густішим - варіанти і способи

Згустити сметанний крем можна за допомогою різних продуктів: желатину, крохмалю, борошна, вершкового масла, сиру або вершків. УНІАН пропонує кілька перевірених методів:

  • картопляний або кукурудзяний крохмаль - на 600 гр крему всипати 25 гр крохмалю, збити міксером, відправити в холодильник на 30-60 хвилин;
  • пшеничне борошно вищого сорту - просіяти, на 600 гр крему всипати 25 гр борошна, додаючи порціями, збивати крем;
  • желатин - у теплій воді розвести 15 гр желатину (на 600 гр крему), остудити, влити в крем, збити міксером;
  • вершкове масло - на 600 гр крему взяти 100 гр масла, розм'якшити, додати в ємність шматочками, збити міксером;
  • сир - 400 гр сиру (на 600 гр крему) додати в ємність, протираючи через сито, перемішати.

Також ви можете скористатися спеціальним загусником для сметанного крему - він продається в магазинах. На 500 гр крему вистачить двох пакетиків загусника. Його потрібно додати в ємність з кремом, збити міксером і прибрати потім в холодильник на 20 хвилин.

Сметанний крем для торта густий - рецепт

  • сметана 20% - 1 л;
  • цукрова пудра - 3-4 ст. л;
  • ванілін - на кінчику ножа.

Взяти друшляк, покласти його в глибоку миску. У миску постелити марлю, складену вчетверо, перелити сметану на марлю. Кути марлі зв'язати між собою, щоб вийшов мішок. Поставити на ніч в холодильник.

Зняти сметану з марлі в іншу ємність, помішуючи, додавати цукрову пудру і ванілін. Збити міксером до утворення потрібної консистенції (приблизно 10 хвилин). Готовим кремом промазати коржі торта.

Вас також можуть зацікавити новини: