Як відмити кахель народними засобами / depositphotos.com

Кухня забруднюється досить швидко - в процесі приготування страв залишки їжі прилипають до різних поверхонь, в тому числі, і до плитки. Вимивати потрібно не тільки стіни, але і підлогу - навіть там іноді можна знайти шматочки їжі або брудні плями. УНІАН розповість, чим відмити застарілий жир на кахлі і привести кухню в порядок.

Раніше ми говорили про те, як очистити плиту від старого жиру і нагару.

Чим відмити плитку на кухні, щоб блищала - народні методи

Досвідчені господині радять кілька засобів, які є в арсеналі кожної жінки. Наші бабусі роками користувалися цією продукцією, щоб тримати кухню в чистоті. Ви також можете використовувати їх в процесі прибирання:

Відео дня
  • сода і оцет - соду змішати з водою, нанести кашку на плитку, почекати 10 хвилин, розпорошити оцет через пульверизатор, змити губкою і водою;
  • лимон - натерти плитку шматочком лимона, почекати 10 хвилин, витерти вологою губкою;
  • лимонна кислота - змішати з водою, розпорошити через пульверизатор, почекати 10 хвилин, витерти вологою губкою;
  • нашатир - розвести у воді в пропорції 1:2, розпорошити через пульверизатор, почекати 10 хвилин, витерти вологою губкою;
  • гірчичний порошок - змішати з водою до стану кашки, нанести на плитку, почекати 10 хвилин, витерти вологою губкою.

Для того, щоб швидко прибрати бруд з плитки на підлозі, можна розпорошити на плитку розчин оцту або нашатирю (змішувати з водою в пропорції 1:2), через 10 хвилин вимити підлогу чистою водою.

Міжплиткові шви прекрасно очищаються за допомогою зубної пасти - її потрібно нанести щіткою на проблемні ділянки, через 10 хвилин ретельно витерти губкою.

Корисна порада: якщо ви використовуєте побутову хімію для прибирання на кухні, то вибирайте тільки гелеві засоби - порошки занадто агресивні для глянсової поверхні плитки, вони можуть залишити подряпини або стати причиною потьмяніння матеріалу.

Вас також можуть зацікавити новини: