Xua.depositphotos.comОлександр характеристика імені / фото ua.depositphotos.com

Чоловіче ім'я Олександр широко поширене у всьому світі. Воно залишається одним з найпопулярніших чоловічих імен у світі протягом багатьох століть. В Україні ім'я Олександр також входить в десятку найпопулярніших імен для хлопчиків. У імені є жіночий аналог Олександра.

Походження і значення імені Олександр

Ім'я має давньогрецьке походження і означає "захисник", "той, хто уберігає від мужа". Це ім'я часто зустрічалося в Стародавній Греції.

Форми імені Олександр

Зменшувально-пестливі форми: Алекс, Саня, Санечек, Санька, Санек, Саша, Сашка, Сашок, Шура, Шурка, Олександрик, Алексюша, Алексюня, Сашенька, Сашечка, Сашуня, Шурик, Шуронька, Шуронька, Санюра, Санюта, Санюха, Санюша, Алексаха, Алексаша.

Відео дня

Варіанти імені в інших країнах - Алекс в англомовних країнах, Іскандер в мусульманських, Алесь у білорусів, Алессандро в Італії.

Характер Олександра в дитинстві

Хлопчикові на ім'я Олександр притаманні сміливість, впевненість, напористість, лідерство і розважливість. Олександр - це душа колективу, до його думки, як правило, всі прислухаються. Саша росте досить активною дитиною, любить рухливі заняття і спортивні ігри. Однак він не випускає енергію в пустощі і хуліганство. Вдома маленький Саша із задоволенням допомагає батькам, тримає кімнату в чистоті, любить доглядати за рослинами і домашніми тваринами. Саша буде відмінним старшим братом.

У школі хлопчик на ім'я Олександр вчиться добре. Вже з ранніх років він показує свою талановитість. Саша рідко буває різнобічною особистістю, він зазвичай хороший лише в чомусь одному. Але в улюбленій справі він показує високий рівень майстерності. Щоб розкрити його здібності, Саші рекомендується ще з дитинства відвідувати спортивний клуб або творчий гурток.

Характер імені Олександр. Доля Олександра

Олександр характеристика імені / ua.depositphotos.com

Олександр - це гордий і впевнений в собі чоловік. Він прагне до лідерства, хоче бути авторитетом для інших. Люди часто звертаються до нього за допомогою і підтримкою. 

Олександр - відданий друг і хороший сім'янин. Він готовий жертвувати своїм часом і комфортом заради допомоги іншим. Чоловік на ім'я Олександр дуже впертий, його неможливо підкорити або переконати.

Читайте такожЧотири знаки Зодіаку в жовтні стануть справжніми улюбленцями долі - астрологи

Олександр дуже справедлива людина, він ненавидить брехню, обман і зраду. Однак у нього є негативна риса: власники цього імені іноді приховують свою справжню думку щодо спірного питання і нещиро погоджуються з іншими.

У роботі Олександр відповідально підходить до своїх обов'язків. Він не любить халтури і несерйозного ставлення. Однак робота не є для Олександра сенсом життя і головною цінністю, а лише засобом для заробітку грошей. Володарям цього імені не рекомендується повністю присвячувати себе кар'єрі і жертвувати родиною: швидше за все вони втратять і роботу, і сім'ю.

Олександр в любові і шлюбі

Олександр у коханні / фото ua.depositphotos.com

Олександр в любові часто буває "бабієм". Він користується великим успіхом серед жінок. Навколо нього крутиться багато дівчат, але серед них важко знайти віддану дружину. По молодості Олександр може вибрати обраницю не за характером, а за красою, і вступити в нещасливий шлюб.

Чоловікам з цим ім'ям дуже важливо побудувати міцні відносини на все життя, де обоє поважають один одного. Однак у них рідко це виходить, оскільки Олександри погано розбираються в людях і легко закривають очі на недоліки. Дорослий досвідчений чоловік з цим ім'ям зможе створити міцну сім'ю якщо навчиться приймати критику від своєї жінки і змінюватися заради неї.

Як батько Олександр дуже турботливий і співчутливий. Він любить грати з дитиною, вчити її, проводити вільний час. Однак бути суворим і вичитувати своїх дітей у чоловіка не виходить. Деякі Олександри занадто сильно балують дітей.

Сумісність імені Олександр

Високу сумісність Олександр має з такими жіночими іменами: Інна, Вероніка, Аліна, Анна, Валентина, Дар'я, Єлизавета, Катерина, Наталя, Ірина, Оксана, Марія.

Низька сумісність в Олександра з Алісою, Оленою, Маргаритою, Світланою, Софією.