Батько культової Doom отримав премію VR Awards 2019 за життєві досягнення / giantbomb.com

В Лондоні пройшла щорічна церемонія VR Awards 2019 – це подія, яка присвячена видатним досягненням в індустрії віртуальної реальності.

Як проходила VR Awards 2019

На захід з'їхалися понад 300 діячів, пов'язаних з технічними інноваціями, ігровою індустрією, кінематографом, соціальним досвідом та маркетинговими кампаніями. Переможців у 9 категоріях вибирали більш 80-ти експертів.

Головний приз – «найкращий VR-пристрій року» був відданий автономному шолому віртуальної реальності Oculus Quest від компанії Oculus VR. А технічний директор компанії Oculus і співзасновник студії id Software Джон Кармак (Doom, Wolfenstein) став лауреатом премії VR Awards 2019 «за життєві досягнення».

Мова Джона Кармака на церемонії VR Awards 2019

На церемонії вручення премії творець гри Doom не зміг бути присутнім особисто, тому звернувся з подячною промовою через відео, де пояснив, чому вважає цю нагороду передчасною. «Я часто буваю трохи дратівливим в офісі, тому що абсолютно незадоволений темпами нашої роботи. Одягаючи шолом віртуальної реальності, я розумію його магію, але мозок завжди нагадує мені про роботу, яку ще належить зробити. Так що, перш ніж я дійсно відчуваю себе добре, згадуючи про свої досягнення, пройде ще деякий час», – сказав Джон Кармак.

Також варто відзначити, що «найкращою VR-грою року» виявилася A fisherman's Tale від розробників зі студії Innerspace VR.

Трейлер A fisherman's Tale