Half Life: Alyx дістанеться безкоштовно власникам VR-шоломів від Valve / скріншот з трейлера

Вчора, 21 листопада, компанія Valve офіційно анонсувала нову частину легендарної гри Half Life. Гра з підзаголовком Alyx створена спеціально для шоломів віртуальної реальності. Власники VR-шоломів Valve Index отримають гру безкоштовно. А гравці, які будуть грати із шоломами Oculus Rift, Oculus Quest та HTC Vive вже зараз можуть попередньо замовити гру у Steam зі знижкою в 10% – за 629 грн.

Читайте такожЗ'єднання явився трейлер нової Half-Life (відео)

Сьогодні з'явилися нові подробиці гри. Half Life: Alyx була створена на движку Source 2 командою Campo Santo. Головною особливістю гри стане нова система управління — рукавички Gravity Gloves. Вони дозволять геймерам по-новому взаємодіяти з ігровим оточенням — підбирати зброю на відстані або ж вирішувати головоломки.

Розробники підкреслили, що спочатку вони не планували робити нову частину Half-Life. Спочатку над Alyx працювала маленька команда, яка хотіла поекспериментувати з віртуальною реальністю. Для прототипу вибрали Half-Life 2 тому, що це та франшиза, у якої всі основні елементи можна було поліпшити за допомоги VR-технологій. Коли проект став розростатися, було вирішено зробити спін-офф Half Life 2. Саме тому сюжет Alyx розкаже про героїню з Half-Life 2: Episode 2 – Алікс Венс та її батька Елая. Проходження гри займе 15 годин. Розробники стверджують, що Alyx підведе до подій Episode 2 і рекомендують перед проходженням нової гри зіграти в Half-Life 2: Episode 2.

Трейлер Half Life: Alyx

Half Life: Alyx вийде в березні 2020 року. Для комфортної гри знадобиться ПК під управлінням ОС Windows 10 з CPU Core i5-7500/Ryzen 5 1600, графікою GTX 1060/RX 580 і мінімум 12 ГБ оперативної пам'яті.