Різдвяні пампухи / ladyelena.ru

Скоро Різдво. А в переддень цього свята, на святу вечерю, прийнято подавати 12 різних страв. Пропонуємо в якості однієї з таких страв приготувати пончики. УНІАН зібрав для Вас рецепти смачних пончиків і пампухів на Різдво 2020.

Читайте такожМеню на Різдво 2020: різдвяні страви

Дріжджові пончики з начинкою

борошно - 500 г

дріжджі свіжі - 50 г

цукор - 100 г

яйця - 2 шт

ванільний цукор - 1 шт

маргарин - 125 г

молоко - 250 мл

а також: куркума, олія соняшникова рафінована, вишня консервована або ін. ягоди, цедра лимона, сіль, ванілін, цукрова пудра.

Для опари 50 г дріжджів, 100 г цукру залити теплим молоком з куркумою (для приємного жовтого кольору), додати 1-2 склянки борошна. Залишити опару в теплі мінімум на годину. Збити яйця з цукром і ванільним цукром. Додати збиті яйця і цедру в опару. Вимісити тісто, додаючи розтоплений маргарин. Борошно додавати невеликими частинами. Тісто має легко відділятися від рук. На цьому етапі можна додати в тісто 1 ст. ложку горілки або будь-якого іншого спиртного напою. Поставити тісто в тепло, дати піднятися.

Розділити тісто на рівні частини, розкачати в коржі, викласти начинку і сформувати кульки, трохи їх приплюснувши. Смажити пончики у великій кількості рослинної олії з обох боків до золотистого кольору. Після того, як вони охолонуть - густо присипати цукровою пудрою.

Різдвяні пампухи / gastronom.ru

Пончики на воді

25 г дріжджів (приблизно 7 г сухих)

1 склянка теплої води

2 ст. л. цукру

1,5 ч. л. солі

5 ст. л. рослинної олії + олія для смаження

3-3,5 склянки борошна.

Для опари змішати дріжджі з цукром, додати води, добре перемішати і поставити в тепле місце мінімум на годину. Після появи "шапки" додати сіль, масло і 2 склянки борошна. Густе тісто вимішуємо на столі додаючи ще одну склянку борошна. Готове тісто поставити в тепле місце. Тісто, яке збільшилося, збити і дочекатися другого підходу.

Розділити тісто на рівні частини, розкачати коржики, додати будь-яку начинку і сформувати кульку. Смажимо у великій кількості олії до золотистого кольору.

Різдвяні пампухи / Фото: pexels.com

Гарбузові пончики

молоко жирне – 110 мл

гарбуз запечений (пюре) – 100г

дріжджі сухі – 1.5 ч. л.

цукор – 3 ст. л.

борошно – 320г

сіль – 1/2 ч. л.

масло вершкове – 15г

яйце – 1 шт.

ванільний цукор

кориця мелена – 1 / 3 ч. л.

мускатний горіх (мелений) – 1/4 ч. л.

кардамон (насіння) – 2 коробочки.

Читайте такожКласичний рецепт салату "Цезар" до різдвяного столу

У теплому молоці розвести дріжджі і 1 ст. л. цукру. Залишити суміш в теплому місці приблизно на 30 хвилин, поки на поверхні не з'явиться пінна шапочка. В окрему миску просіяти борошно, додати сіль і спеції, перемішати. Попередньо розтерти в ступці зерна кардамону. В іншій мисці змішати гарбузове пюре з яйцем, розтопленим вершковим маслом, 2 ст. л. цукру і ванільним цукром. Перелити дріжджову суміш у миску з гарбузом і перемішати. Потім перелити цю суміш у миску з борошном і вимісити м'яке тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Прикрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1-1.5 години. Готове тісто розділити на рівні шматочки. Сформувати пончики і обсмажити у великій кількості рослинної олії. Пончики не потребують начинки.

Різдвяні пампухи / Фото: pexels.com

Бездріжджові пончики

масло вершкове - 40г

яйце - 1 шт.

коньяк - 1 ст. л.

молоко - 130г

ванільний цукор - за смаком

розпушувач - 1 ч. л.

борошно - 160г

цукор - 60г

сода + оцет

какао-порошок - за смаком

шоколад для прикраси

Змішуємо 40 г розтопленого вершкового масла, одне куряче яйце, коньяк, молоко і ванільний цукор. Після цього додати розпушувач, чверть чайної ложки соди (погашеної соком лимона або оцтом), білий цукор, просіяне борошно і какао.

Розмішати міксером до однорідності, потім, додаючи борошно, довести тісто до бажаної пружності (можна зробити тісто м'яким, і відсаджувати пончики з кондитерського мішка прямо на деко. А можна тісто зробити щільніше, і формувати пончики руками). Випікати пончики близько 15 хвилин в розігрітій до 175-180 градусів духовці. Дати охолонути в духовці. Прикрасити розтопленим шоколадом.

Начинка для пончиків

вишневе, яблучне або будь-яке інше варення без кісточок

горохове пюре + натерти готові пампушки з часником

мак + горіхи

мак + ізюм

картопляне пюре + обсмажена цибуля

гречана каша + обсмажені гриби