Торт Наполеон / Фото: вікіпедія

Торт "Наполеон" безумовно входить до трійки найпопулярніших домашніх десертів. Рецепт тортика нехитрий - всього лише заварний крем між шарами тіста. Але яке ж це смачне поєднання! А якщо коржі злегка пригорять - торт стане навіть смачніше. Урізноманітнити смак "Наполеона" можна горіхами, сухофруктами або улюбленими ягодами.

"Наполеон" з заварним шоколадним кремом

Тісто:

З склянки борошна

250 г маргарину

200 г сметани

½ Ч. л. соди

1 ст. л. лимонного соку

Борошно посікти з маргарином ножем, додати соду, погашену лимонним соком, після цього влити сметану, все змішати, зліпити ковбаску і покласти в морозилку на 40 хв. Потім розділити на 10 частин. Кожну частину тонко розкачати, обрізати по формі і випекти в духовці при температурі 250 градусів до золотистого кольору.

Крем:

125 г цукру

3 яйця

45 г борошна

щіпка солі

0,5 л молока

2-3 ст. л. какао

ванільний цукор

Відокремити жовтки від білків. Збити яєчні жовтки з цукром і сіллю. Поступово вмішати борошно і какао. Гаряче молоко влити тонкою цівкою в суміш, постійно помішуючи. Перелити суміш у каструлю і нагріти на середньому вогні при постійному енергійному помішуванні до закипання. Зменшити вогонь і варити 2 хвилини. Крем остудити, періодично помішуючи. Білки збити в міцну піну і акуратно ввести в остиглий крем.

Коржі промазати кремом, зверху посипати крихтою від коржів.

Торт Наполеон / Фото: вікіпедія

"Наполеон" з заварним кремом без масла

Для коржів:

2,5-3 ст. борошна;

200 г маргарину;

0.5 ст. води;

2 ст. л. оцту 9%.

Для крему:

2 літри молока;

14 яєчних жовтків або 7 яєць;

2 ст. цукру;

3-4 ст. л. борошна;

2 уп. ванільного цукру.

Читайте такожРецепти з курячої печінки: що можна швидко приготувати з дієтичного продуктуЗаморожений маргарин натерти на тертці. Додати борошно, оцет і воду. Замісити м'яке, еластичне тісто. Поставити тісто в холодильник на годину. Охолоджене тісто розділити на 18-20 кульок. Кожну кульку дуже тонко розкачати. Проколоти корж виделкою по всій поверхні. Випікати до повного висихання і підрум'янення коржа.

Крем:

Змішати цукор, жовтки, борошно, ванільний цукор. У масу з жовтками влити гаряче молоко, ретельно перемішати. Довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.

Змастити коржі остиглим кремом, і відправити торт в холодильник на ніч.

Наполеон "Домашній"

500 г маргарину

5 склянок борошна

3 склянки молока

2 ст. ложки олії

1 яйце

2 склянки цукру

ванілін

500 грамів вершкового масла

Заморожений маргарин потерти на велику тертку, додати борошно, 1 склянку молока і рослинну олію. Добре вимісити тісто, розділити на 10-12 частин, скачати кульки, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину. Потім тонко розкачати кожну кульку. Випікати коржі на пергаменті.

Для крему змішати 2 склянки молока, 1 яйце, ванілін, 1 ст. ложку борошна, 1 ст. ложку цукру. Варити на маленькому вогні до консистенції манної каші, зняти з вогню та остудити. 500 гр. розм'якшеного вершкового масла розтерти до білого кольору з 2 склянками цукру і поступово додати заварений крем. Збити міксером.

Торт Наполеон / Фото: gastronom.ru

"Наполеон" на пиві

Тісто:

250 г маргарину

2 ст. г борошна,

0,5 склянки пива

Крем:

300 г молока

1 ст. цукру, ванілін

200 г вершкового масла

Маргарин і борошно (залиште 1/3 склянки) порубати ножем в крихту. Додати пиво і борошно, що залишилося. Замісити тісто. Розділити на 8 частин і прибрати в холодильник.

Для крему 300 г молока виливаємо в каструлю, додаємо склянку цукру. Варити 40 хвилин, в кінці додати ванілін. Готову масу охолодити. Розм'якшене вершкове масло трохи збити, додаючи по ложці молочної маси.

Коржі тонко розкачати, вирізати форму, наколоти виделкою і випікати до готовності близько 5-7 хвилин при 180 градусах.

Зібрати торт, промазуючи кожен шар кремом. Витримати його 3 години при кімнатній температурі, а потім прибрати в холодильник.