Яблучна шарлотка / Фото: depositphotos

Шарлотка з яблуками - мабуть, найпростіший у приготуванні, але при цьому неймовірно смачний пиріг.

Вперше щось подібне на шарлотку почали готувати англійці. Однак осучаснили рецепт німці. Саме в їх інтерпретації шарлотка і дійшла до наших днів.

Як і завжди це буває, у кожної господині є свій рецепт цього солодкого пирога. Пропонуємо і Вам вибрати собі відповідний рецепт.

Відео дня

Читайте такожЗбірна солянка: найкращі рецепти з м ясом

Шарлотка з яблуками

  • Цукор - 1 склянка
  • Борошно - 1 склянка
  • Яйця - 5-7 шт.
  • Яблука - 0,5 кг
  • Кориця - за смаком
  • Цукрова пудра
  • Розпушувач - 10 г

Білки збити з цукром, додати жовтки. Поступово додати борошно з розпушувачем і трохи кориці.

Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном. Яблука почистити, порізати пластинками. У форму вилити частину тіста, викласти яблука, зверху залити тістом. Шари можна повторити.

Випікати при 180 градусах 40-60 хвилин. Перші 30 хвилин духовку не відкривати.

Яблучна шарлотка / Фото: УНІАН

Яблучна шарлотка

  • 3 яйця кімнатної температури
  • 3/4 ст. + 1 ст. л. цукру
  • 1 склянка борошна
  • 2 зелених яблука
  • 3 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. коньяку або рому
  • вершкове масло для змащування форми

Змішати борошно, 2 ч. л. кориці, ванілі і розпушувач. Просіяти. Форму 21 см змастити вершковим маслом, присипати борошном. Яблука очистити, порізати кубиками, полити лимонним соком і алкоголем. Посипати цукром і корицею, перемішати, відставити.

Збити яйця до піни, продовжувати збивати додаючи цукор до збільшення в об'ємі у 2,5-3 рази. У кілька прийомів всипати борошно. У готове тісто ввести 3/4 яблук.

Вилити у форму, зверху розкласти яблука, що залишилися, трохи втиснути. Помістити в духовку на 40-50 хвилин. Випікати при 200 градусах.

Шарлотка з яблуками / Фото: depositphotos

Шарлотка з яблуками на кефірі

  • 1 стакан кефіру
  • 2 яйця
  • 0.5 склянки цукру
  • 50 г розтопленого вершкового масла
  • 0.5 ч. л. соди
  • щіпка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1,5 склянки борошна
  • 2 великих яблука

Збити яйця з цукром, сіллю, ваніллю, маслом і кефіром. Додати соду і просіяне борошно, збити до однорідного стану.

Форму змастити вершковим маслом, вилити половину тіста, розкласти очищені й порізані скибочками яблука. Залити другою половиною тіста.

Пиріг випікати пиріг при 180-200 градусах близько 30-40 хвилин.

Читайте такожЯк у дитинстві: рецепти смачного сирного печива

Шарлотка на рослинній олії

  • 3 яйця
  • 1 ст. цукру
  • 2 ст. борошна
  • 0,5 ч. л соди гашеної оцтом
  • 100 мл соняшникової олії
  • какао за смаком
  • 3 кислих яблука

Всі інгредієнти для тіста, крім какао, збити блендером. Тісто має вийти густим. Розділити його на дві частини та в одну додати какао.

Половину тіста викласти у змащену маслом і застелену пергаментом форму. Зверху викласти яблука нарізані шматочками. Залити другою частиною тіста.

Випікати близько 30 хвилин при 180 градусах.

Рецепт шарлотки / Фото: depositphotos

Швидкий рецепт шарлотки з яблуками

  • Яблука - 4 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 1 склянка
  • Борошно - 1 склянка
  • Сік лимона - 1-2 ч. ложки
  • Масло для змазування форми - 2 ч. ложки
  • Сухарі мелені - 2 ст. ложки

Яблука нарізати часточками, можна не очищати, збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.

Холодні яйця збити з цукром до збільшення маси у 2 рази. Додати борошно й обережно перемішати.

Форму змастити маслом і посипати сухарями. На дно форми покласти нарізані яблука, залити тісто.

Випікати при 170 градусах близько 50 хвилин.

Випечений пиріг остудити у формі протягом 15-20 хв, потім перевернути на блюдо яблуками вгору. Можна посипати цукровою пудрою.