Шарлотка з яблуками - мабуть, найпростіший у приготуванні, але при цьому неймовірно смачний пиріг.
Вперше щось подібне на шарлотку почали готувати англійці. Однак осучаснили рецепт німці. Саме в їх інтерпретації шарлотка і дійшла до наших днів.
Як і завжди це буває, у кожної господині є свій рецепт цього солодкого пирога. Пропонуємо і Вам вибрати собі відповідний рецепт.
Читайте такожЗбірна солянка: найкращі рецепти з м ясом
Шарлотка з яблуками
- Цукор - 1 склянка
- Борошно - 1 склянка
- Яйця - 5-7 шт.
- Яблука - 0,5 кг
- Кориця - за смаком
- Цукрова пудра
- Розпушувач - 10 г
Білки збити з цукром, додати жовтки. Поступово додати борошно з розпушувачем і трохи кориці.
Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном. Яблука почистити, порізати пластинками. У форму вилити частину тіста, викласти яблука, зверху залити тістом. Шари можна повторити.
Випікати при 180 градусах 40-60 хвилин. Перші 30 хвилин духовку не відкривати.
Яблучна шарлотка
- 3 яйця кімнатної температури
- 3/4 ст. + 1 ст. л. цукру
- 1 склянка борошна
- 2 зелених яблука
- 3 ч. л. кориці
- 1 ч. л. ваніліну
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 2 ч. л. лимонного соку
- 2 ч. л. коньяку або рому
- вершкове масло для змащування форми
Змішати борошно, 2 ч. л. кориці, ванілі і розпушувач. Просіяти. Форму 21 см змастити вершковим маслом, присипати борошном. Яблука очистити, порізати кубиками, полити лимонним соком і алкоголем. Посипати цукром і корицею, перемішати, відставити.
Збити яйця до піни, продовжувати збивати додаючи цукор до збільшення в об'ємі у 2,5-3 рази. У кілька прийомів всипати борошно. У готове тісто ввести 3/4 яблук.
Вилити у форму, зверху розкласти яблука, що залишилися, трохи втиснути. Помістити в духовку на 40-50 хвилин. Випікати при 200 градусах.
Шарлотка з яблуками на кефірі
- 1 стакан кефіру
- 2 яйця
- 0.5 склянки цукру
- 50 г розтопленого вершкового масла
- 0.5 ч. л. соди
- щіпка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1,5 склянки борошна
- 2 великих яблука
Збити яйця з цукром, сіллю, ваніллю, маслом і кефіром. Додати соду і просіяне борошно, збити до однорідного стану.
Форму змастити вершковим маслом, вилити половину тіста, розкласти очищені й порізані скибочками яблука. Залити другою половиною тіста.
Пиріг випікати пиріг при 180-200 градусах близько 30-40 хвилин.
Читайте такожЯк у дитинстві: рецепти смачного сирного печива
Шарлотка на рослинній олії
- 3 яйця
- 1 ст. цукру
- 2 ст. борошна
- 0,5 ч. л соди гашеної оцтом
- 100 мл соняшникової олії
- какао за смаком
- 3 кислих яблука
Всі інгредієнти для тіста, крім какао, збити блендером. Тісто має вийти густим. Розділити його на дві частини та в одну додати какао.
Половину тіста викласти у змащену маслом і застелену пергаментом форму. Зверху викласти яблука нарізані шматочками. Залити другою частиною тіста.
Випікати близько 30 хвилин при 180 градусах.
Швидкий рецепт шарлотки з яблуками
- Яблука - 4 шт.
- Яйця - 4 шт.
- Цукор - 1 склянка
- Борошно - 1 склянка
- Сік лимона - 1-2 ч. ложки
- Масло для змазування форми - 2 ч. ложки
- Сухарі мелені - 2 ст. ложки
Яблука нарізати часточками, можна не очищати, збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.
Холодні яйця збити з цукром до збільшення маси у 2 рази. Додати борошно й обережно перемішати.
Форму змастити маслом і посипати сухарями. На дно форми покласти нарізані яблука, залити тісто.
Випікати при 170 градусах близько 50 хвилин.
Випечений пиріг остудити у формі протягом 15-20 хв, потім перевернути на блюдо яблуками вгору. Можна посипати цукровою пудрою.