Абрикосовий джем - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Абрикос – дивовижний яскравий плід, наповнений літнім спекотним сонцем і вітамінами. Зі свіжих фруктів можна приготувати багато різних страв, зокрема десерти та випічку.

А на зиму варто законсервувати абрикоси або зварити з них ароматний джем або варення. Баночка такої смачної заготовки підніме настрій довгою і холодною зимою. А часу на їх піде зовсім небагато.

Абрикосовий джем на зиму

  • Абрикоси спілі - 500 г
  • Цукор - 400 г
  • Вода - 1 ст.

Абрикоси дуже ретельно вимити, розділити на половинки, видалити кісточки.

Відео дня

Читайте такожСмачна й корисна курага: як сушити абрикоси в домашніх умовах

Скласти половинки абрикосів в антипригарну каструлю або іншу посудину з товстим дном. Залийте їх водою так, щоб тільки покрило, але не більше. Варити до м'якості фруктів, не більш ніж 10 хвилин.

Коли абрикоси стали м'якими, взяти сито і протерти їх від шкурок і жилок. У результаті вийде ніжне й однорідне абрикосове пюре.

Додати до нього цукор, перемішати. Каструлю з джемом покласти на вогонь, довести до кипіння і варити близько 45-60 хвилин до бажаної густоти. Знімати піну й періодично перемішувати джем дерев'яною лопаткою.

Готовий джем розлити по стерильних баночках і закатати стерильними кришками. Дати йому охолонути й прибрати у прохолодне місце для зберігання.

Варення з абрикосів шматочками у сиропі

  • Абрикоси - 5 кг
  • Цукор - 5 кг
  • Вода - 5 ст.

Вимити абрикоси, обсушити їх, акуратно видалити кісточки.

У високу каструлю викласти цукор, влити воду і покласти на вогонь. Після закипання сироп буде дуже пінитися, але через пару хвилин заспокоїться.

Приблизно через 5 хвилин акуратно викласти у сироп абрикоси. Проварити до повторного закипання і прибрати з вогню. Перемішувати не потрібно, можна лише злегка струснути каструлю.

Як готувати варення з абрикосів / фото botanichka.ru

Щойно абрикоси повністю охолонуть, знову покласти їх на вогонь. Після закипання знову проваріть кілька хвилин і знову остудити.

Третій раз після закипання дати проваритися варенню 7-10 хвилин, після чого дуже акуратно розкласти по банках і закрутити кришками.

Абрикосовий джем з лимоном

  • Абрикоси м’які - 1 кг
  • Цукор - 750 г
  • Лимони - 0,5 шт.

Читайте такожЯгідні ласощі на зиму: рецепти варення та желе з червоної смородини

Помиті абрикоси розламати на половинки, кісточки видалити. Якщо плоди абрикосів великі, то розрізати їх на 4 частини.

Викласти абрикоси в посуд для варіння, засипати цукром, вичавити сік з половинки лимона. Потримати, поки не з'явиться трохи соку, і варити близько однієї години до загустіння.

Готовий абрикосовий джем розкласти в стерилізовані банки та закатати на зиму.