День сисадміна 2023 / фото REUTERS

Щороку наприкінці липня системні адміністратори відзначають неофіційне професійне свято. День сисадміна відзначають в останню п'ятницю липня - у 2023 році це 28 число.

Системний адміністратор - це та людина, чию роботу не видно, але без якої в офісі нічого не працює. До її обов'язків входить забезпечення постійної роботи комп'ютерної техніки, програмного забезпечення та інтернету. У розмовній мові системних адміністраторів ще називають сисадмінами чи просто адмінами.

У День сисадміна варто привітати знайомих, які працюють на такій посаді, та подякувати їм за працю.

Відео дня

Історія свята День сисадміна

За легендою це свято вигадав американський сисадмін Тед Кекатос, який засмутився, що сисадмінам на фірмах ніколи не дарують подарунки, а їхню працю не помічають. Він вирішив заснувати свято на честь своєї професії, внаслідок чого 28 липня 2000 року вперше відсвяткували День сисадміна.

Незважаючи на те, що оточуючі висміяли Кекатоса, створений ним веб-сайт, присвячений святу, у перші дні залучив близько 500 тисяч відвідувачів. У наші дні День сисадміна відзначається у більш ніж 20 країнах.

Що подарувати знайомому сисадміну

  • Фітнес-браслет або смарт-годинник;
  • Дизайнерську метеостанцію в мінімалістському стилі;
  • Мультиадаптер, що підходить до будь-яких типів роз'ємів;
  • Тримач для навушників, перешкоджає їх заплутуванню;
  • Мобільна батарея для смартфона;
  • Бездротові колонки;
  • Невеликий 3D-принтер, визнаний пристроєм майбутнього;
  • Рукавички-гарнітуру, які не тільки зігріють в холодну пору року, але і дозволять поговорити телефоном без незручностей.

Найкращі привітання з Днем сисадміна 2023

Сисадміном бути складно -

В нього справи невідкладні:

Там проблема, тут завис,

Якийсь віпус файли згриз...

Стоп! А ну все швидко кинь,

Ногу за ногу закинь!

День сьогодні сісадміна,

Краще приймем вітамінів,

Привітаємо зі святом!

Щастя і грошей багато!

***

Сисадмін у нас в пошані,

Лиш поломка – "help!" кричим,

А у відповідь: "Спокійно!

Все зроблю! Я ж сісадмін!".

Клацне клавішами жваво,

Замигає наш екран,

І усе працює! Браво!

Ох, щастить з адміном нам!

***

Усіх сісадмінів вітаю зі святом! Бажаю міцних нервів та стабільного швидкісного інету. Бажаю, щоб у житті не було, збоїв, провисів та багів. Нехай монітори привітно світяться, віруси "лікуються", питання легко вирішуються. Здоров'я вам і більше сил, щоб кожен із вас легко будь-якого "трояна" переміг.

***

Ти чудовий системний адміністратор, адже ця професія – твоє покликання! Бажаю, щоб кожен робочий день приносив тобі нові успіхи та досягнення! Нехай розмір зарплати завжди тішить тебе, а начальство тебе цінує та ставиться до тебе лояльно!

***

Вітаю всіх сісадмінів. Бажаю, щоб у житті у вас нічого не висіло, не лагало, не вилітало і не глючило. Бажаю, щоб жоден хакер не зміг пробити ваш захист та порушити ваше особисте щастя. Нехай монітори світяться, мозок працює, а робота приносить хорошу зарплату та моральне задоволення.

***

Вітаємо наших чудових, розумних, освічених, ерудованих та дуже тямущих сисадмінів! Нехай будь-яка електроніка у ваших руках оживає. Нехай всі системи у вашому житті працюють без збоїв, зависань та вильотів. Нехай віруси не турбують ні ваше здоров'я, ні ваше "залізо"!

З Днем сисадміна картинки / фото ua.depositphotos.com
З Днем сисадміна привітання / фото УНІАН
З Днем сисадміна листівки / фото ua.depositphotos.com
Привітання з Днем сисадміна/ фото klike.net