Смачні кабачки в духовці - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Кабачки чудово поєднуються з різноманітними продуктами. Приготовлені у духовці вони набувають пікантного чудового смаку й апетитного зовнішнього вигляду.

Кабачки з м’ясним фаршем

  • Кабачки - 1 шт. (великий)
  • Помідори - 2 шт. (діаметром як кабачок)
  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Рис круглозернистий - 0,5 ст.
  • Твердий сир - 100 г
  • Майонез - 50 г
  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Спеції сухі - за смаком

Обсмажити на сковороді з рослинною олією фарш та подрібнену цибулю до готовності обох складових. Готовий фарш змішати з відвареним рисом. Додати сіль і різні спеції, перемішати.

Очистити кабачки від шкірки, вийняти серцевину з насінням і нарізати товстими кільцями. Обваляти кабачкові кільця у борошні.

Відео дня

Читайте такожНайсмачніші налисники: як приготувати апетитну страву

Налити на сковороду олію, прогріти її й викласти кабачкові заготовки. Злегка обсмажити їх з двох боків до появи золотистої скоринки і до стану напівготовності.

Фарширувати кабачки і викласти їх на змащене олією деко.

Помідори обшпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати їх кільцями і викласти поверх кілець з кабачків. Додати майонез і покласти в духовку на 40-50 хвилин при температурі 200°С.

За 5 хвилин до готовності кабачків вийняти з духовки деко й посипати їх тертим сиром. Під час подачі прикрасити свіжою зеленню.

Кабачки в духовці у сметані

  • Кабачок - 1 шт.
  • Сметана - 100 г
  • Сир твердий - 70 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - 0,5 ч. л.

Вимити кабачок, зелень, очистити зубчик часнику. Натерти сир на дрібній тертці. Змішати сметану з часником і рубаним кропом.

Як приготувати кабачки в духовці / фото ua.depositphotos.com

Кабачки порізати кружальцями, посолити та поперчити. Деко змастити рослинною олією. Викласти кабачки в один ряд. На кожен кружечок кабачка покласти сметану з кропом, посипати тертим сиром.

Розігріти духовку. Запікати кабачки впродовж 20 хвилин при температурі 180°С.

Гратен з кабачками

  • Кабачок - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершки - 220 мл
  • Вершкове масло - 20 г
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Сир швейцарський - 100 г
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Чебрець сушений - 0,5 ч. л.
  • Прованські трави - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 2-3 пучки
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - за смаком

Овочі почистити та порізати кружечками однакової товщини, приблизно 5-7 мм. Часник порізати пластинками.

Всі овочі перемішати з рослинною олією. Обсмажити їх на сковороді гриль з двох боків до утворення красивої скоринки.

Читайте такожІдеальний сирний соус: найкращі рецепти приготування

Форму для запікання змастити вершковим маслом. На дно покласти цибулю, часник, картоплю. Посоліть, поперчіть та додати спецій.

Приготування соусу. Змішати вершки з яйцем, борошном, додати дрібку солі, половину тертого сиру. Полийте картоплю соусом. Зверху покласти кабачки гриль, сіль, спеції й залити соусом. Додати зверху пластинки вершкового масла й посипати тертим сиром. Покласти в гарячу духовку на 30 хвилин запікатися при температурі 200°С.