Мариновані огірки - найкращий рецепт / фото ua.depositphotos.com

Мариновані огірки – це смачна закуска в зимову пору року, яка стала неймовірно популярною та справжньою традицією.

Вони будуть гарним доповненням до трапез та пишного застілля.

Мариновані огірки "Болгарські"

Інгредієнти на три літрові банки

Відео дня
  • Огірки - 2 кг
  • Часник - 6 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Насіння гірчиці - 3 ч. л.
  • Цукор - 8 ч. л.
  • Сіль - 4 ч. л.
  • Вода - 1 л
  • Оцет - 6 ст. л.
  • Перець чорний - 18 шт.

Читайте такожХрумкі огірки з кетчупом: рецепт смачної заготовки на зиму

У стерилізовані банки викласти по 1 чайній ложці насіння гірчиці, по 2 зубчики часнику і 6 штук перцю горошком чорного та 1 маленьку цибулину. Далі вкласти в банку якнайщільніше огірки.

Готуємо маринад. На 1 літр води додати цукор 8 чайних ложок, 4 чайні ложки солі та 6 столових ложок оцту 9-процентного. Кип'ятити 3 хвилини й залити гарячим маринадом банки.

Покласти банки стерилізуватися в киплячу воду на 8 хвилин. Після сплину вказаного часу закрутити банку й перевернути приблизно на 2 години, не укутуючи.

Мариновані огірки з лимонною кислотою

Інгредієнти розраховані на трилітрову банку

  • Огірки - 2 кг
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Листя смородини - 4 шт.
  • Листя вишні - 4 шт.
  • Перець горошком - 6-8 шт.
  • Гвоздика - 4 шт.
  • Парасольки кропу - 2 шт.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Кислота лимонна - 1 ч. л.

Добре помити огірки й зрізати трохи кінчики. Якщо огірки куплені, тоді краще замочити їх у холодній воді на кілька годин.

На дно простерилізованої банки викласти листя смородини та вишні. Сюди ж відправити часник, перець горошком, парасольки кропу та гвоздику.

Як приготувати хрумкі мариновані огірки / фото ua.depositphotos.com

Огірочки викласти якомога щільніше. Залити повні банки окропом, накрити кришкою й дати огіркам постояти 10-15 хвилин.

Готуємо маринад. Акуратно злити воду з банок у каструлю. Додати один ополоник окропу (запас для википання), засипаємо цукор і сіль. Перемішати й дати закипіти.

Після того, як маринад прокипів 3 хвилини, починати розливати по банках. Всипати лимонну кислоту. Залити маринадом до країв горлечка, добре закрутити кришкою. Покласти банки з огірками під ковдру, щоб поступово остигали.

Огірки в томатній заливці

Інгредієнти на 10 банок по 650 мл

  • Огірки - 5 кг
  • Помідори - 2 кг
  • Часник - 250 г
  • Олія - 250 мл
  • Цукор - 250 г
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% - 2 ст. л. (або оцет 9% - 15-18 ст. л.)

Спочатку приготувати томатну заливку для огірків. Помідори потрібно обшпарити окропом і зняти шкірку. Пропустити їх через м'ясорубку або подрібнити процесором. Додати рослинну олію, цукровий пісок, сіль. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.

Рецепт смачних маринованих огірків / фото botanichka.ru

Огірки вимити й нарізати кільцями.

У томат поступово додати розрізані на кільця огірки. Після закипання варити огірки в томатній заливці 20 хвилин. Потім додати часник та оцет, усе перемішати.

Простерилізувати банки. Огірки в томаті розкласти в стерилізовані банки, закатати.

Пікантні мариновані огірки

  • Огірки - 2,5 кг
  • Сіль - 60 г
  • Перець чилі - 10 г
  • Часник - 40 г
  • Оцет - 300 мл
  • Рослинна олія - 160 мл
  • Цукор - 600 г

Огірочки невеликого розміру залити холодною водою й залишити замочуватися на 2 години. Через дві години злити воду, а огірки добре помити. Насухо протерти овочі, відрізати носики та хвостики. Нарізати огірки вздовж на 4 або 6 частин, залежно від розміру овочів.

Скласти нарізані огірки в глибоку миску, засипати їх сіллю, добре перемішати руками та залишити огірки настоюватися протягом 6 годин.

Потім злити всю воду. Почистити часник, промити його, просушити й нарізати невеликими скибочками. Додати часник до огірків.

Читайте такожЯк правильно заморозити полуницю: способи та корисні поради

З перцю чилі видалити насіння, промити його холодною водою і порубати на дуже дрібні шматочки. Додати його до огірків і часнику, добре перемішати овочі.

У каструлю влити оцет, рослинну олію та цукор, добре розмішати й поставити на повільний вогонь. Проварюємо доти, поки суміш не дійде до кипіння і весь цукор не розчиниться.

Залити огірки з перцем і часником отриманим розсолом, залишити на 12 годин для настоювання, прикривши кришкою й прибравши у темне місце.

Потім перекласти огірки в підготовлені простерилізовані банки. Маринад знову довести до кипіння, залити ним огірки й закрити кришками. Закручені банки перевернути на кришки й залишити до повного охолодження, після чого перенести в прохолодне місце.