Оладки на воді - рецепт / фото bflexy-west.ru

Навіть з найпростішого набору продуктів можна швидко приготувати смачний сніданок. Йдеться про звичайні оладки на воді.

Читайте такожПишні вареники на пару: як приготувати неймовірні смаколики

Приготовлені на воді оладки – дуже смачні ласощі, хоч прийнято вважати, що випічка на воді менш ситна та пишна, ніж зготовлена на молочних продуктах. Такі оладки також виходять пишні, пористі та рум'яні.

Відео дня

Оладки на воді будуть до смаку всій родині. Звісно ж, за бажанням їх можна рясно полити медом, варенням, згущеним молоком, солодким сиропом, йогуртом, сметаною або доповнити ягодами.

Оладки на воді та дріжджах

  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Вода тепла - 300 мл
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1-2 ч.л.
  • Дріжджі швидкодіючі - 1 ч.л. (без гірки)
  • Сіль - 1 дрібка
  • Рослинна олія - для смаження

З'єднати куряче яйце, теплу воду, цукор та ванільний цукор. Добре все перемішати до розчинення цукру й отримання однорідної маси.

Додати просіяне борошно, дріжджі та дрібку солі. Змішати компоненти до отримання гладкого, однорідного тіста. Прикрити ємність з тістом рушником або харчовою плівкою й залишити в теплому куточку кухні на 1 годину.

Як приготувати пишні оладки на воді / фото mlynci.com.ua

Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвічі – можна починати пекти оладки. Розігріти сковороду на середньому вогні й змастити невеликою кількістю рослинної олії. Не перемішуючи, невеликими порціями, викласти тісто в розігріту сковороду й обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.

Обсмажені оладки перекласти на тарілку і можна подавати до столу.

Оладки на воді без дріжджів

  • Борошно - 220 г
  • Вода - 220 мл
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Лимонний сік - 1 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Сода харчова - 1 ч.л.
  • Сіль - 0,25 ч.л.

Воду слід попередньо підігріти, щоб була теплою. Вона не повинна бути занадто гарячою, інакше борошно завариться і тісто не вийде повітряним.

У мисці змішати теплу воду, цукор та ванільний цукор. Швидко перемішати все вінчиком до розчинення цукру. Влити лимонний сік і знову перемішати. Лимонний сік можна замінити на лимонну кислоту, попередньо розвівши її водою. Згодиться також і звичайний яблучний оцет (1 чайна ложка).

Рецепт смачних оладок на воді / фото recept.ua

Борошно просіяти разом з содою та сіллю в миску з теплою водою і цукром. Швидко перемішати тісто, розбиваючи всі борошняні грудочки. Щойно все борошно повністю розмокне, залиште тісто відпочити на 5 хвилин. У ньому мають з'явитися невеликі пухирці

У сковороді на середньому вогні розігріти трохи рослинної олії. Ложкою викласти тісто і сформувати невеликі круглі оладки. Смажте їх з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

Готові оладки перекласти на тарілку і подавати до столу. До них можна подати мед, варення, розтоплений шоколад, варення, джем або свіжі ягоди.

Пісні бананові оладки

  • Банани стиглі - 1-2 шт.
  • Вівсяні пластівці - 0,5 ст (50 г)
  • Борошно - 1,5 ст (230 г)
  • Цукор - 2-4 ст. л. (за смаком)
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Кориця (за бажанням) - 1 ч. л.
  • Вода - 2 ст.
  • Рослинна олія - 1 ст. л. (у тісто) + для смаження

Банани розім'яти у великій мисці в пюре та змішати з водою. Вівсяні пластівці перемолоти в борошно.

В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти. Додати суху суміш до бананової суміші, добре перемішати. Додати в тісто ложку рослинної олії та перемішати.

Читайте такожСмачна випічка з листкового тіста: рецепти різноманітних смаколиків

Розігріти сковороду, налити рослинну олію. Викласти тісто ложкою на розігріту сковороду з олією.

Смажити оладки на помірно-середньому вогні з одного боку приблизно 2-3 хвилини, до золотистого кольору. Потім перевернути їх на інший бік і смажити ще кілька хвилин, до рум'яності.

Подавати бананові оладки теплими, з варенням або медом.