Смачний салат з руколою - рецепт / фото 1000.menu

Рукола містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Тому салати з нею – це не лише смачно, а ще й корисно.

Салат з руколою, моцарелою і помідорами

  • Помідори чері - 150 г
  • Моцарела - 100 г
  • Рукола - 50 г
  • Твердий сир - 20 г
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Для заправки

  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.

Руколу промити, відкинути на сито й ретельно обсушити. Помідори чері вимити, обсушити та розрізати навпіл.

Відео дня

Читайте такожСмачні та оригінальні салати без майонезу: рецепти корисної страви

Моцарелу вийняти з розсолу й обтрусити від залишків рідини. Якщо кульки моцарели великі, то краще розрізати на половинки або четвертинки.

Готуємо заправку. Мед змішати з оливковою олією і ретельно збити до однорідності.

На тарілку викласти руколу. Зверху розкласти половинки помідорів чері та кульки моцарели. Скропити салат медово-оливковою заправкою. Посолити, посипати перцем свіжомеленим.

Зверху додати ще кілька гілочок руколи. Посипати тертим сиром.

Салат із руколи з гірчицею та горіхами

  • Гірчиця - 2 ч. л.
  • Винний оцет білий - 2 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Волоські горіхи - 0,33 ст.
  • Рукола - 100 г (пучок)

Підсмажити волоські горіхи на сковороді на повільному вогні близько 5 хвилин, до появи аромату, потім подрібнити.

Як приготувати салат із руколи / фото gastronom.ru

Вінчиком збити гірчицю та винний оцет, додати сіль і перець. Продовжуючи збивати, повільно влити оливкову олію. Салат порвати на шматки й додати до гірчично-олійної суміші. Посипати волоськими горіхами та подавати на стіл.

Салат з руколою та креветками

  • Креветки - 150 г
  • Рукола - 100 г
  • Помідори чері - 200 г
  • Моцарела - 125 г
  • Кедрові горіхи - 40 г
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Якщо креветки свіжі, їх потрібно заздалегідь відварити.

Читайте такожІдеальні суші вдома: як приготувати смачну страву

Помідори чері помити й порізати навпіл. Руколу помити під проточною водою у друшляку й дати стекти зайвій воді. Якщо рукола велика – порізати навпіл. Моцарелу нарізати кубиком.

Для заправки в оливкову олію додати сік лимона, трохи гірчиці й перемішати. Маса вийде трохи неоднорідною.

Викласти в салатник нарізані помідори чері, руколу та креветки, поперчити. Зверху викласти кедрові горішки й салат готовий до вживання.