Курячі крильця в духовці - рецепти / фото ua.depositphotos.com

Запечені курячі крильця під соусом у домашніх умовах – страва надзвичайно смачна й дуже апетитна на вигляд. За рахунок соусу крильця набувають гарного карамельного відтінку і мають пікантний смак.

Читайте такожНайсмачніший Бануш: рецепт простої та ситної страви

Кожне крильце виходять з хрусткою скоринкою зовні й соковитим усередині. А неймовірно смачний соус, який обволікає кожен шматочок, робить цю страву чарівною.

Відео дня

Курячі крильця з соусом – чудовий варіант приготування м’ясної страви як на святковий стіл, так і для того, щоб побалувати своїх рідних смачненьким. Їх можна їсти як гарячими, так і холодними – завжди це дуже смачно.

Глазуровані крильця в медово-соєвому соусі

  • Крильця курячі – 1 кг (10-12 шт.)
  • Соєвий соус – 125 мл
  • Мед – 125 мл
  • Часник – 2 зубки
  • Імбир свіжий – 10 г
  • Спеції для курки
  • Сіль
  • Перець

Крильця промиваємо, обсушуємо і видаляємо (за наявності) третю, найменшу "фалангу".

Замаринуємо крила на 30 хвилин з сіллю і чорним перцем.

Тим часом готуємо медовий соус: вливаємо у невелику ємність, яку згодом можна поставити на конфорку, соєвий соус та додаємо мед. Всипаємо спеції для курки або спеціальні прянощі для приготування страв у східному, азіатському стилі.

Запечені курячі крильця в духовці - як приготувати / фото ua.depositphotos.com

Розчавлюємо зубчики часнику, кладемо туди ж подрібнений та очищений від шкірки свіжий імбир. Ставимо на вогонь і прогріваємо соус, але не доводимо його до активного кипіння. Даємо час, щоб імбир, часник і прянощі розкрили всі свої смаки.

Крильця розкладаємо на деко, застелене фольгою. Духовка на цей момент уже повинна бути нагріта до 200°C.

Наносимо пензликом глазур зі шматочками імбиру і часнику на кожне крильце. Ставимо в духовку і встановлюємо таймер на 7-10 хвилин.

Витягуємо деко, знову наносимо глазур на крила, знову поміщаємо у духовку. Повторюємо такі дії ще 2-3 рази, з короткочасним інтервалом у 3-5 хвилин.

Загальний час запікання крил – близько 30 хвилин. Крила мають стати насичено карамельного кольору, який з’явиться на скоринці завдяки меду і соєвому соусу.

Курячі крильця з сиром

  • Крильця курячі – 1 кг
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Карі – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Майонез або сметана – 120 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сир твердий – 150 г

Насамперед потрібно ретельно вимити крильця, відрізати кінчики (найчастіше вони просто горять у духовці).

Далі готуємо маринад: з’єднуємо майонез (або сметану) з гірчицею, часником і спеціями. Перемішуємо.

Запечені курячі крильця в соусі - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Замаринуємо крильця у маринаді й, затягнувши їх харчовою плівкою, кладемо у холодильник мінімум на 1 годину.

Сир натерти на дрібній тертці й з’єднати з крильцями. Добре перемішати.

Добре розігріти духовку. Покласти крильця в форму. Запікати їх 25-30 хвилин при 200°C. Щойно шкірка стане золотистою, страву можна діставати з духовки.

Курячі крильця барбекю в духовці

  • Курячі крильця – 800 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 60 мл
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Часник (порошок) – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Сіль – за бажанням

Крильця гарно промити крильця, відрізати кінцівки.

Далі слід приготувати маринад. З’єднати томатну пасту з соєвим соусом, базиліком, свіжоприготовленим лимонним соком, цукром і часниковим порошком.

Читайте такожАроматна та соковита лазанья: як приготувати смачну страву

Все добре перемішати. Свіжий часник краще не додавати, тому що він сильно горить у духовці і крильця будуть не дуже симпатичні.

Отриманим маринадом змастити крильця, перемішати добре, масажуючи крила. Залишити на 10-15 хвилин. Прогріти до 200°C духовку.

Викласти крильця на деко, можна постелити пергамент, щоб легше відмивалося деко. Покласти крильця в духовку на 30-35 хвилин.

Останні 10 хвилин можна запікати під грилем або вмикати конвекцію, а за 5 хвилин за бажання змастити витопленим жиром.