Варення із червоної смородини - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Варення з червоної смородини (червоних порічок) – це корисні, вітамінні й солодкі ласощі, які можна без особливих зусиль досить швидко заготовити на зиму.

Таке варення або джем буде чудовим доповненням до чаювання. Також його часто використовують для прикрашання тортів, тістечок і десертів.

Варення з червоної смородини 5-хвилинка

  • Червона смородина - 500 г
  • Цукор - 500 г

На кілька хвилин ягоди опустити в холодну воду, видалити різне сміття. Очистити від гілок та листя, сполоснути, струсити.

Відео дня

Читайте такожСолодко та ароматно: рецепти варення із черешні на зиму

Частину смородини розім’яти, щоб прискорити розчинення цукру.

Засипаємо цукровим піском, перемішати. Залишити хвилин на п'ять – до виділення чималої кількості соку.

Відправити на вогонь, кип'ятити, зменшити нагрів і при постійному бурлінні варити рівно п'ять хвилин. Паралельно знімати рожеву піну, яка утворюватиметься.

Розлити гаряче варення 5-хвилинку з червоної смородини по стерильних банках, закрити також стерильною кришкою.

Остудивши варення, перенести його для зберігання в комору. Відкривши, тримати в холодильнику.

Желе з червоної смородини на зиму

  • Червона смородина - 1 кг
  • Цукор - 1,2 кг

Ягоди очистити від гілочок і промити декілька разів, поки вода не стане чистою.

Подрібнити смородину в блендері або прокрутити на м'ясорубці. Потім протерти через сито від кісточок і шкурок.

Виміряти кількість отриманого пюре і взяти цукру вдвічі або півтора разу більше. Покласти пюре на вогонь, додавши половину норми цукру. Довести до кипіння, але не кип'ятити. Якщо буде трохи піни, то зняти її.

Як приготувати желе із червоної смородини / фото botanichka.ru

Коли розчиниться перша половина цукру, додати решту. Розмішати, потримати ще на вогні, помішуючи 2 хвилини й вимкнути вогонь. Виходить досить рідка консистенція, яка перетворюється на желе у міру охолодження.

Відразу ж розлити у підготовлені чисті банки та закрити кришками. Дати охолонути. Можна зберігати в холодильнику або без.

Варення з червоних порічок та аґрусу

  • червона смородина - 1,5 кг
  • Аґрус - 3 кг
  • Цукор - 2 кг

Помити аґрус, просушити його, видаливши все зайве. Засипати у глибокий посуд і почавити дерев'яним товкачем – ягоди повинні лопнути. Так само обробити й порічки.

Читайте такожАроматне варення зі смородини: рецепти солодкої заготовки на зиму

Вичавити з смородини та аґрусу весь сік. Перетерти їх через сито, видаливши кісточки і шкірки.

Сік смородини змішати з цукром, покласти на плиту й довести до кипіння, помішуючи. Додати аґрус, перемішати та довести до кипіння. Варити 20 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму. Варення періодично перемішувати й прибирати пінку.

Готове варення розлити по простерилізованих банках і закрутити. Перевернути банки догори дном, укутати до охолодження.