Увесь українське інтернет-простір вже який тиждень гуде про серіалі "Спіймати Кайдаша" / кадр з фільму

Увесь український інтернет-простір вже який тиждень гуде про серіал "Спіймати Кайдаша". Творіння українського режисера Олександра Тименка і шоураннера Наталії Ворожбит б'є всі рекорди за переглядами, а весь Facebook рясніє хвалебними відгуками. Чому ж серіал, знятий за мотивами класичної повісті "Кайдашева сім'я" так сильно припав до душі українському глядачеві? Давайте розбиратися.

Сюжет і персонажі серіалу "Спіймати Кайдаша"

Оригінальна історія, покладена в основу серіалу" була написана Іваном Нечуєм-Левицьким ще у 1878 році, проте описані в книзі проблеми залишаються актуальними донині. Більше того, якщо б Левицький писав свою повість про сучасних реаліях, його персонажі виглядали саме так, як вони показані в серіалі. Про це можна сказати зі 100% впевненістю.

кадр з фільму

Читайте такожРіанна випустила нову пісню вперше за чотири роки (відео)У сучасній версії додалося кілька нових сюжетних поворотів, але це нітрохи не зіпсувало враження від історії. Кайдашиха залишилася такою ж сварливою і солодкоголосою, Мотря – норовливої, а Мелашка – тихою і милою.

Історія починається з того, що Лаврін, молодший син Кайдаша, повертається з армії. Він скучив по клубу, танців і дівчатам, тому гуляє відчайдушно. А Карпо вже поклав око на Мотрю, дівчину з самим пробивним характером у Семигорах. Незабаром хлопцеві вдалося умовити її одружитися. З цього моменту і почалося важкий час для сім'ї Кайдашів. Дві господині в хаті сперечаються, сваряться і б'ються. Ніхто не може поступитися і промовчати, ніхто не може пробачити. Мимоволі втягнуті в конфлікт чоловіки теж перестають довіряти один одному... Одним словом, все як у класичній повісті.

"Спіймати Кайдаша" - актори і ролі

кадр з фільму

Віктор Жданов - Кайдаш;

Ірина Мак - Кайдашиха;

Тарас Цимбалюк - Карпо;

Григорій Бакланов - Лаврін;

Антоніна Хижняк (Якушева) - Мотря;

Дарина Федина;

Ярослав Безкоровайний;

Роман Ясинівський;

Юлія Врублевська;

Ігор Назаров;

Олена Галл-Савальськая;

Ніна Набока;

Христина Федорак;

"Спіймати Кайдаша" - відгуки

Серіал хвалять за відмінний кастинг. Глядачам дуже сподобалася норовиста Мотря у виконанні Антоніни Хижняк, у якої дійсно "серце з перцем" і яка тримає в страху чи не всю родину. Дуже яскравий персонаж і Кайдашиха. Спостерігаючи за сімейними розбірками, глядачі часто дізнаються ситуації, в яких доводилося бувати і їм самим. А ще однією родзинкою серіалу є "суржик", на якому говорять його персонажі. Це теж дуже характерна риса серіалу, яка знайшла відгук у серцях українських глядачів.