Дії серіалу розгортаються в Південній Кореї

"Гра в кальмара": чому весь світ одержимий кривавим південнокорейським серіалом (огляд)

21:48, 06.10.2021
4 хв.

Захопливий трилер, драма, що тримає в напрузі, кривавий екшн - все це про новий популярний серіал "Гра в кальмара", що вийшов на Netflix 17 вересня 2021 року і став хітом у 90 країнах світу.

Південнокорейське кіно впевнено завойовує своє місце у серцях глядачів. Здавалося, нещодавно всі обговорювали оскароносний фільм "Паразити", а тепер мережі буквально "Вибухнули" після виходу серіалу "Гра в кальмара". І недарма, адже сюжет цієї антиутопії захоплює з перших хвилин перегляду.

Читайте такожГра в кальмара: чи варто дивитися гучний серіал від Netflix?

"Гра в кальмара": сюжет мегапопулярного серіалу

За сюжетом серіалу "Гра в кальмара", групу з 456 невдах, які заборгували величезні суми, запрошують взяти участь у захопливому квесті, обіцяючи немислимий грошовий приз. Пошарпані життєвими обставинами, ці люди погоджуються і потрапляють на закриту територію. І тут починається найстрашніше в гонитві за 38 мільйонами доларів. Кожна, здавалося б, нешкідлива і дитяча гра перетворюється в змагання на виживання в прямому сенсі. Всім нам знайома розважалка "Тихіше їдеш – далі будеш" закінчується в першій серії серіалу жорстоким розстрілом"слабких".

Перша гра закінчилася масовим розстрілом учасників

Цікаво, що смертельну гру можна закінчити, якщо більшість підтримає цю ідею. Що й сталося, але, ви не повірите, через деякий час найбільш зневірені повернулися добровільно в цей "капкан" долі, де доходить навіть до вбивств гравцями один одного. Озлоблені, підігріті думкою про багате життя, вони не можуть впоратися зі своєю жадібністю.

"Гра в кальмара": чому глядача затягує у вирву кривавих подій

Кожна серія "Гри в кальмара" тримає глядача в напрузі, адже передбачити, яке витончене випробування випаде цього разу, складно. Цікаво, що творці драми обрали прийом "розфокусу" на героях: кожен персонаж цікавий, кожному щиро співпереживаєш або ненавидиш, жалієш або бажаєш скоріше побачити мертвим. У смертельному змаганні беруть участь невиправний ігроман (Сон Гі Хун), старенький з недоумством, збанкрутілий фінансист, біженець з Пакистану, дівчина з Північної Кореї, яка втекла в пошуках кращого життя.

Сон Гі Хун - ігроман-невдаха

Увага, жорсткий спойлер: ви будете вкрай здивовані, коли дізнаєтеся у фінальному епізоді серіалу про справжню роль гравця 001.

Візуал серіалу "Гра в кальмара"

На окрему увагу заслуговують декорації в "Грі в кальмара": глядачеві постійно здається, що він – учасник відеоігри, часом деякі елементи інтер'єру або одягу персонажів викликають щирий подив. Згадаймо хоча б "грошове сонце" над головами гравців, гламурну труну з бантиком, маски тварин у VIPів.

"Грошове сонце" в серіалі "Гра в кальмара"

Іноді красива пастельна картинка дисонує з кривавими сценами, і цей прийом оцінили багато хто з тих, хто подивився антиутопію. А деяким лабіринти сходів взагалі нагадують всесвіт Тіма Бертона.

false

Магія цифр у серіалі "Гра в кальмара"

Антиутопія складається з 9 епізодів; у смертельній грі беруть участь 456 гравців; один з VIPів робить ставку на гравця під номером 69, а коли той гине – на 96-го; переможець отримає 45,6 млрд вон. Тобто в серіалі фігурують цифри 6 і 9.

Сила в грошах?

"Гра в кальмара" підняла болісну тему не тільки для жителів Південної Кореї - злиднів і капіталістичного устрою світу з божевільною конкуренцією.

Так, на жаль, в сучасному світі багато що залежить від товщини твого гаманця або нулів на банківському рахунку. І часто люди в гонитві за багатством і достатком втрачають здоровий глузд, почуття власної гідності й – найголовніше – себе справжнього. Це і показують нам творці "Гри в кальмара", правда, в гіперболізованому вигляді.

Результат кожної гри складно передбачити

Мимоволі після перегляду серіалу починаєш замислюватися: а зміг би я піти на таку смертельно небезпечну угоду, якби мені запропонували 38 млн доларів? Як би я поводився в цій грі, чи вдалося б мені зберегти людське обличчя в ході шокуючих випробувань? Що важливіше - перемога чи допомога іншим?

Чи буде другий сезон "Гри в кальмара"?

Фінал першого сезону серіалу не залишає сумнівів: продовженню бути! Сам творець "Гри в кальмара" Хван Дон Хек розповів, що у нього вже є кілька ідей для потенційного другого сезону. Що ж, ми в очікуванні офіційної заяви про новий сезон.

Ольга Робейко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся