Чи варто дивитися "Гру в кальмара" / Ojingeo geim / Squid Game

"Ти що, не дивився?"- фраза, яку зараз можна почути частіше, ніж привітання. "Squid Game" - історія про людей, які змагаються один з одним заради призу. І все б нічого, якби не одне "але" - гра йде не на життя, а на смерть.

На даний момент серіал впевнено займає перше місце в загальносвітовому рейтингу на Netflix, його вже подивилися кілька мільйонів людей по всьому світу, а заголовки рясніють відгуками про новинку в світі кіно.

Раніше ми складали огляд на "Гру в кальмара", а сьогодні розберемося, чому ж корейський серіал так швидко підкорив серця і розум багатьох глядачів.

Відео дня

Гра в кальмара - сюжет і назва

Про що серіал "Гра в кальмара" / Ojingeo geim / Squid Game

Основна сюжетна лінія серіалу побудована на житті головного героя, якого звуть Сон Кі Хун. Він працює шофером, живе з літньою матір'ю і несе тяжкий тягар залежності від азартних ігор. У день народження своєї дочки він дізнається, що її мама разом з новим чоловіком збираються їхати з Кореї в США, забираючи з собою дитину. І єдиний варіант не розлучатися з дитиною для Сон Кі Хуна - це поліпшити своє матеріальне становище.

Одного разу Сон Кі Хун зустрічає людину, яка пропонує йому зіграти в гру на гроші. Саме це знайомство стає для Сон Кі Хуна доленосним.

Назва серіалу "Гра в кальмара" - це відсилання до дитячої гри, про яку розповідають на самому початку першої серії. У дитинстві Сон Кі Хун часто грав в неї з друзями. Як виявиться пізніше, такий факт з його біографії кілька разів врятує йому життя.

Гра в кальмара - актори і ролі

Як розкриті персонажі в серіалі / Ojingeo geim / Squid Game

Основний склад - це корейські актори, яких змінили практично до невпізнання. Якщо пошукати в інтернеті їх реальні фотографії, деяких впізнати буде дуже складно. 

Читайте також"Гра в кальмара" на Netflix: який вигляд мають актори у житті (фото)Протягом усього серіалу творці акуратно, лаконічно, але дуже точно розкривають характер ключових персонажів. Глядачеві стає зрозуміла логіка тих чи інших вчинків. Підкуповує і неможливість ставитися до кожного з них категорично - навіть головний лиходій в якийсь момент викликає співчуття. 

Необхідно віддати належне і акторам, і сценаристам - ролі прописані і розкриті талановито, до того ж, максимально адаптовані під реалії сучасного життя в Кореї. Ми, жителі країни з зовсім іншим державним ладом і традиціями, повністю занурюємося в сюжет і розуміємо кожного героя - зайвих питань і недомовленості не виникає.

Чи варто дивитися серіал "Гра в кальмара"?

Враження від перегляду / Ojingeo geim / Squid Game

На просторах мережі часто зустрічається думка, що корейська новинка - це плагіат "Голодних ігор" та інших подібних історій. Насправді, все не зовсім так, і відмінності є. Як мінімум, "Гра в кальмара" позбавлена відверто підліткової любовної лінії. Кожен з учасників гри став заручником не тільки своїх вчинків, а й непередбачених обставин. Люди опинилися на межі відчаю і буквально на волосині від смерті, саме тому єдиним виходом для них стала участь у фатальному поєдинку.

Читайте такожРежисер "Гри в кальмара" пояснивши кінцівку гучного серіалу"Гра в кальмара" - це, перш за все, драма, а не трилер. Філософські питання червоною ниткою тягнуться крізь всю сюжетну лінію, чому кінцівки деяких серій змушують розчулюватися навіть найстриманішу людину. Проблематика людських взаємин, чесноти, стійкість принципів і логіка рішень, від яких може залежати людське життя - ось основні теми, які піднімають творці.

Звісно, кожен з нас знайде в цій історії щось своє. Одні по достоїнству оцінять візуал і екшн, у інших вийде скоротати осінній вечір, а треті перевірять - чи не лежать у них в шафі золотиста маска або футболка з порядковим номером.

"Ми з тобою дали клятву завжди бути кганбу один для одного. А кганбу ти можеш довірити все. І кульки, і що завгодно". (з)

Вас також може зацікавити: