Кадр із серіалу "Ти"

Рецензія на серіал "Ти": чи варто дивитися третій сезон трилера про психопата-вбивцю Джо Голдберга

10:14, 25.10.2021
7 хв.

Не встигли всі відійти від обговорення дорами "Гра в кальмара", як Netflix випустив третій сезон серіалу "Ти", і ця драма впевнено завойовує лідерські позиції в рейтингу за переглядами. Так чи варто дивитися серіал про психопата Джо Голдберга?

Оцінка: 8 з 10

Актор: Пенн Беджлі (Джо Голдберг), Вікторія Педретті (Лав Куїнн), Міхаелла МакМанус (Наталі), Саффрон Берроуз (мама Лав), Шаліта Грант (Шеррі), Скотт Спідман (Меттью), Ділан Арнольд (Тео).

Після виходу шалено популярних двох сезонів серіалу "Ти" (You) від Netflix творці очікувано зважилися на продовження психологічної драми-трилера. Прем'єра третього сезону відбулася 15 жовтня, і цим новим епізодам вдалося змістити з першого місця рейтингу за переглядами в США хіт "Гра кальмара". Чому ж всі "підсіли" на драму про психопата-вбивцю?

Сюжет серіалу "Ти": 3 сезон

На відміну від попередніх двох сезонів, в нових епізодах головний герой Джо Голдберг (Пенн Бенджлі) стає сім'янином, він одружується зі своєю коханою Лав Куїнн (Вікторія Педретті). Вони переїхали в передмістя Лос-Анджелеса, у них народився син Генрі. Але старі звички психопата дають про себе знати, він знову шукає жертв і тактично піклується про них.

Тепер Джо - сім'янин

Смертей в нових епізодах більше, ніж достатньо: перша смерть – сусідки, здавалося б, ідеальної пари - Джо і Лав - Наталі. Крім того, зовсім випадково в поле зору психопатів потрапляє пара-прихильниця вільних стосунків Шеррі й Кері. Чи вдасться їм перехитрити Голдберга і Куїнн?

Паралельно з цими подіями Джо крутить роман, як і його дружина Лав. Вони, займаючись сексом, уявляють своїх коханців. Їхні почуття зникли разом зі змитими плямами крові їхніх жертв. Єдине, що їх об'єднує – страшна правда про вбивства і підсвідома жага шукати нових жертв.

Ви до останнього будете мізкувати над тим, кому з цих двох божевільних психопатів - Голдбергу або Куїнн - вистачить сміливості припинити низку вбивств? І взагалі, чи відбудеться це?

У 3 сезоні - вже два психопати в кадрі

До самих фінальних сцен глядач залишається в невіданні, чи залишаться Джо і Лав разом, або ж він втече з коханкою. Але ми обіцяємо - кінцівка цієї історії вас шокує!

Чому всі дивляться серіал "Ти": у чому секрет популярності

Мало що так тішить людей, як бажання розбиратися в чужих сімейних проблемах, дати нікому непотрібну пораду і порівняти своє життя з іншими. "Перчинка" серіалу - можливість спостерігати за тим, як Джо стикається зі своїм дзеркальним відображенням, тільки в жіночому образі, - своєю дружиною Лав. Чого тільки варті озвучені внутрішні монологи останнього персонажа!

Мільйони фанатів по всьому світу захоплюються красенем Джо Голдбергом, незважаючи на те, що він - психопат і вбивця. В актора Пенна Бенджлі дійсно дуже приваблива зовнішність, і так, хто з дівчат не "западав" на поганих хлопців? Дуже часто, дивлячись цей серіал, забуваєш, що він – негативний персонаж, всі його "гріхи" списуєш на наслідки душевних метань.

Багато шанувальників серіалу захоплюються Пенном Бенджлі

Ще один секрет популярності драми - неперевершена гра головних героїв, які в кожній серії перевершують один одного в хитрості. Крім того, сюжет складно передбачити, а кінцівку серіалу – і поготів. Хоча, варто сказати, що в стрічці чимало логічних прогалин і ляпів.

Багато фанатів "Ти" не думали, що третій сезон зможе повторити успіх перших двох, але йому це вдалося. Тому ця драма і стала прекрасним зігріваючим для душі в холодні осінні вечори.

Несподівані порушені теми в 3 сезоні серіалу"Ти"

Здавалося б, яким чином в сюжет драми про вбивцю і його таку ж дружину можна вплести теми батьківства, пошуків себе в мінливому світі, лицемірства у подружніх і дружніх стосунках? Але творцям "Ти" це прекрасно вдалося, нехай і побіжно.

У серіалі піднімається тема, яка хвилює чи не кожного з нас: а чи дійсно всі наші проблеми - з дитинства? І розкривається вона фрагментами: спочатку нам показують маленького беззахисного Джо, з якого в інтернаті знущаються інші дітлахи. Чи не це штовхнуло його на жахливі злочини, чи не тому він так захоплений жінками, так схожими на нього самого, які страждають від дитячих психологічних травм.

Показують в драмі й першу дитячу прихильність Голдберга: виховательку в інтернаті, яка зазнавала постійного насильства з боку свого бойфренда, а він, маленький Джо, так хотів її захистити, так хотів підтримати свою рідну душу. Вона єдина розуміла його, підтримувала і прищеплювала любов до літератури, вона дала йому чи не материнську любов. Розглядаючи цю сюжетну лінію, пояснюєш собі витоки такої вразливості й водночас жорстокості Джо - здавалося б, ідеального сім'янина і безсердечного маніяка.

Та й у Лав було не найкраще дитинство, неспроста вона у своїй жорстокості переплюнула свого другого чоловіка (куди дівався перший, можете здогадатися). Її мати будувала особисте життя, а вони з братом були віддані самі собі. Так, вони жили далеко не бідно, у них було все. Але не було найголовнішого - батьківської любові й опіки, яка б стала опорою для дитячої незміцнілої психіки. І, хто знає, отримавши вони це все, можливо, змогли б уникнути багатьох трагедій.

Проблеми Меріен - теж всі родом з дитинства, вона виховувалася в інтернаті, а в дорослому житті підсіла на наркотики разом зі своїм чоловіком. У першому-ліпшому чоловікові вона хотіла реалізувати свої нездійснені сімейні амбіції та поплатилася роками розлуки з єдиною донькою, яку вона шалено любить.

Меріен - начальниця Джо в 3 сезоні серіалу "Ти"

Цікаво, що герої серіалу раз у раз замислюються про проблеми самореалізації: чи тим я займаюся, з тією чи людиною пов'язав своє життя? Ці душевні метання штовхають їх часом на необдумані вчинки, а іноді призводять до роботи мрії, в якій вони, пошарпані життям, знаходять себе.

Крім того, шоуранери психологічної драми торкнулися теми подружньої (не)вірності. Чи можуть пари бути щасливими, перебуваючи у вільних стосунках, що тримає разом, здавалося б, різних людей - страх, що хтось із них проговорить найбільш моторошну таємницю, або ж дійсно кохання - кожен в серіалі "Ти" знайде свої відповіді.

Ще одна абсолютно несподівана тема спливла в нових епізодах: проблема в інтимному житті подружніх пар. Як підгоріти й урізноманітнити секс, як не поранити цим партнера і зберегти довіру, як сексуальна поведінка може розкрити вашу зраду? І так, готуйтеся до того, що еротики в третьому сезоні, як для такого серіалу, буде вдосталь: тут і секстинг, і величезний арсенал ділдо, і дуже вологі фантазії головного героя.

Також піднімають дуже болісну для багатьох американців тему привілейованості білих чоловіків.

Варто окремо розповісти ще про один момент: серіал торкнувся теми вакцинації, коли мати (Лав Куїнн) відчайдушно бореться за життя свого малюка. Дитина заразилася на кір від дітей знайомих Лав і Джо, в чому зізнався батько хворих дітлахів. За це останній і поплатився. І так, я розумію гнів матері, яка ледь не втратила дитину через антивакцинаторів.

Серіал "Ти": трейлер третього сезону

Чи буде 4 сезон серіалу "Ти"?

Кінцівка третього сезону передбачає продовження. У Netflix вже підтвердили, що почалися роботи над 4 сезоном, але дата виходу нових епізодів не називалася. ЗМІ припускають, що це відбудеться в кінці 2022 року.

Ми з нетерпінням будемо чекати нові епізоди кривавих пригод психопата Джо! Ось це інтрига: з ким же залишиться наш головний герой?

Ольга Робейко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся