Знімальна група Rust зробила заяву після вбивства Галини Гатчінс / фото REUTERS

Команда, що працювала над фільмом Rust, де під час зйомок було вбито операторку Галина Гатчінс, засуджує публікації в ЗМІ, де їхню роботу описують як "безладну, небезпечну та експлуататорську". 

Спільну заяву опублікував у своєму Instagram-акаунті режисер Алек Болдвін.

На переконання підписантів, трагедія, що сталася під час зйомок стрічки, висвітлюється неадекватно. 

Відео дня

Читайте такожВипадкове вбивство Галини Гатчінс: друг загиблої подав позов проти Алека Болдвіна та інших членів команди

Вони запевняють, що Rust був професійною постановкою, але визнають, що склад, що працював над стрічкою, не був ідеальним. 

Також підписанти наголошують, що мали гарні умови праці: очікувані 12 годин роботи, справедливу зарплату, вчасні виплати, надане житло тощо. 

Підписанти акцентують, що висвітлення роботи на майданчику як хаотичної, небезпечної та такої, де є місце експлуатації, є хибним.

"Це відволікає від найважливішого: пам’яті Галини Гатчінс та необхідності пошуку сучасних альтернатив застарілим індустріальним вогнепальною зброєю та методам безпеки", — переконана знімальна група.

Вони зауважують, що ще до трагедії кілька осіб припинили роботу над стрічкою. Утім інші лишаються і досі і готові працювати. 

"Переважна більшість з нас залишилася, ніколи не відчуваючи потреби протестувати або піти. Ми отримали задоволення від свого робочого місця", — зазначили підписанти.

Знімальна група також просить утримуватися від припущень щодо них, допоки триває слідство, і дякує за співчуття і підтримку

"Будь ласка, не дозволяйте кільком незадоволеним працівникам впливати на ваше уявлення про решту з нас. ... Ми працювали на найвищому рівні в галузі, і ми можемо і будемо розраховувати, що будемо робити це знову. А поки ми підтримуємо один одного та співпрацюємо зі слідчими", — закликала команда.

Алек Болдвін застрелив на зйомках українку: що відомо

21 жовтня американський актор Алек Болдвін на зйомках фільму поранив двох людей, одна людина померла. Болдвін не знав, що у зброї були бойові патрони.

Виявилося, що актор застрелив операторку, 42-річну українку Галину Гатчінс. Повітрям її доставили в лікарню в Албукеркі, де жінка померла. Повідомлялося, що знімальна група знімала сцену, в якій використовувалася вогнепальна зброя. Місце трагедії показали з висоти на відео.

Згодом Алек Болдвін заявив, що не натискав на спусковий гачок під час зйомок фільму.

Вас також можуть зацікавити новини: