Стиліст Андрій Попов / instagram.com/popovandrii

Стиліст Андрій Попов: Одягаючи вишиванку, ви одразу вбиваєте двох зайців – це модно й патріотично

13:00, 25.11.2022
6 хв. Інтерв'ю

Український стиліст Андрій Попов в інтерв'ю УНІАН розповів, чи прийшли в моду елементи армійського одягу, чому вишиванка стала такою популярною, який одяг буде в тренді сезону 2022-2023, та якою він бачить сучасну жінку воєнного часу.

Українці зараз переживають не найлегші часи, проте торгові центри переповнені. Ви, як професіонал у сфері моди, можете сказати, чи справді шопінг працює як антидепресант?

Так, шопінг актуальний завжди. По-перше, завжди варто купувати нові речі, тому що це підіймає настрій. По-друге, це допомагає стабілізувати психологічний стан. Тобто якщо я можу собі дозволити купити нову річ, значить не все так погано.

А як взагалі змінилася мода з 24 лютого?

Відео дня

Багато дизайнерів, які працюють в Україні, дотримуються нових тенденцій, тому у світі високої моди з'явилися нові тренди. Що стосується споживчих запитів, то люди стали менше купувати речей, але при цьому все ж таки намагаються бути на стилі: нині всі хочуть виглядати стильно, на зло ворогам.

Варто зауважити і той факт, що мас-маркети відійшли на другий план, тому що у пріоритеті стали якісні речі, які можуть прослужити не один сезон. Тобто речі класу "люкс" і вище зараз набагато популярніші.

Стиліст: У пріоритеті стали якісні речі, які можуть прослужити не один сезон / instagram.com/romanova.knitwear

Чи можете назвати тренди в одязі, які з’явилися після повномасштабного вторгнення? Можливо, якісь армійські елементи?

Я б не сказав, що зараз є якась особлива тенденція до армійського одягу, оскільки він був у моді завжди. Тенденція, скоріше, до гламуризації. Ми зараз живемо в такий час, який можна порівняти з 1946-1947 роками, коли закінчилася Друга світова війна. Тоді люди жили в землянках і шили одяг із парашутної тканини та армійського сукна. Тому коли вийшла колекція Dior, на яку йшли метри тканини та тижні роботи (відповідно ціна виробу була нереально високою, а люди отримували продукти за картками), громадськість влаштовувала акції протесту з гаслами "Нам не потрібна ваша розкіш", "Діор, їдь додому" у багатьох країнах, куди він привозив свою колекцію. Але при всьому цьому люди хотіли гарного одягу. Саме тому торговий дім і відбувся.

Також, коли ми говоримо про нинішню моду, варто зазначити, що ми повертаємося в 90-ті роки - це низькі посадки, короткі спідниці, відкриті речі. А якщо говорити саме про армійські речі, то це куртка-авіатор (хоча вона не виходила з моди) та взуття на грубій підошві (берці, тімберленди).

Від яких речей, на ваш погляд, зараз навпаки варто відмовитись?

У наш час ні від чого не треба відмовлятися, завжди можна обіграти. Однак зовсім не модними зараз є пуховики з поясом. Вони були у тренді три-чотири роки тому. Проте, якщо вам дуже подобається ця річ, можна її носити, але без пояса. Приталені пальта також вийшли з моди. Варто відмовитись і від синтетики. Віддавайте перевагу натуральним, в'язаним речам.

Щодо взуття, то вже не в моді маленькі підбори, які називають kitty. Минулого сезону вони "били" всі модні подіуми, а зараз уже немає такого вау-ефекту. Тому краще взувати зручні та стійкі підбори, або високу тонку шпильку.

Віддавайте перевагу натуральним, в'язаним речам, - стиліст / instagram.com/romanova.knitwear

Якщо звернути увагу на людей, які просто проходять вулицею, можна помітити, що багато хто став одягати речі кольору хакі. Чи дійсно цей колір став таким актуальним після повномасштабного російського вторгнення?

Зараз найактуальніший колір - very-peri, що нагадує колір барвінку. Вдивляючись у нього уважніше, ми бачимо домінування синього та вкраплення фіолетово-червоних відтінків. Тільки зараз цей відтінок пішов у глибший, насичений колір, більш фіолетовий. 

Також актуальними є "рідкі" - золото та срібло. У таких кольорах дуже яскраво виглядають аксесуари та чоботи. Наприклад, Balenciaga перевипустила колекцію сумок у кольорі "рідкого металу". Якщо у вас є такі кольори, можете сміливо додавати їх до гардеробу.

Ще один тренд – вишиванка. Як вважаєте, вона стала такою популярною через свою унікальність, чи українці таким чином воліють проявляти свій патріотизм?

Вишиванки зараз справді на піку популярності. Якщо подивитися на Тижні високої моди, то багато українських дизайнерів представляли одяг з вишивкою на світових подіумах…

Важко сказати, хто чим керується. Думаю, більшість людей одягають вишиванки, щоб показати свій патріотизм. Але знов-таки, це дуже модно. Вишиванка стала відомою ще два роки тому. Тому, одягаючи вишиванку, ви одразу вбиваєте двох зайців.

Вишиванки зараз справді на піку популярності, - стиліст / instagram.com/romanova.knitwear

Незабаром ми відзначатимемо Новий 2023 рік. Сподіваємося, що ситуація в країні дозволить нам трохи розслабитися та відсвяткувати його зі своїми рідними та близькими. І, звичайно, у новорічну ніч хочеться гарно вбратися. Що порадите вдягнути?

Насамперед Новий рік варто зустрічати у гарному настрої, наскільки це зараз можливо. А щодо речей, вибір різноманітний. Це можуть бути кофта або штани із сітки. Розумію, що це не практично, тому що ці речі вас ніяк не зігріють, проте вони зберігають свої лідерські позиції у світі високої моди. Не менш актуальними будуть речі з трикотажу. Але враховуйте, що вони мають бути якісними, без котушок. Також на піку популярності хустки - вони можуть бути великими, як плед, а можуть бути маленькими й тоненькими, як чоловіча краватка.

Зважаючи, що зараз ми всі страждаємо від відключення електроенергії, можна в образ додати світловідбиваючі елементи, з якими ви точно не залишитеся непоміченими. Вибирайте елементи яскраво-зеленого або жовтого кольору, які можна одягнути на руку, ногу чи сумку.

Насамкінець розкажіть, якою ви бачите сучасну жінку воєнного часу?

Сучасна жінка воєнного часу - сильна, готова до всього, але при цьому вона залишається тендітною та незалежною. Вона як троянда: близько не підійдеш через колючки, але вона квітне та пахне. Навіть коли летять ракети і падають бомби, ця жінка незламна. Вона - український оберіг.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся