Як правильно сушити волосся / фото ua.depositphotos.com

Сушити волосся феном дуже зручно, але шанувальниці цього приладу часто сумніваються: чи корисно сушити волосся феном, або краще дозволити йому обсохнути при кімнатній температурі. УНІАН розібрався, як краще висушити мокре волосся, щоб не нашкодити йому.

Раніше ми також писали, як часто потрібно мити голову.

Як корисніше сушити волосся: феном або природним шляхом

Вчені часто сперечаються про те, який спосіб сушіння волосся найкорисніший. Вчений Кембриджа Тім Мур кілька років досліджував процес сушіння волосся і прийшов до висновку, що волосся корисніше сушити феном

Відео дня

Доктор пояснив це тим, що після миття волосся кутикули волосин намокають і розтягуються, а волосся стає об'ємнішим. Все це шкодить захисному шару нашого волосся. Тому волосся краще сушити відразу після миття.

Також доктор застерігає про те, що не можна спати з мокрим волоссям. Уві сні ми часто ворушимо головою. Через постійне тертя мокре волосся стоншується і стає ламким.

Як правильно сушити волосся: корисні поради

  1. Мокре волосся не можна розчісувати - в такому стані його легко пошкодити або вирвати. В крайньому випадку можна провести по пасмам гребенем з широкими зубцями.
  2. Не виходьте з мокрим волоссям на вулицю. Різка зміни температури шкодить волоссю. Після замерзання мокрп волосся роздвоюється і стає ламким.
  3. Сушіть пряме волосся не більше 7 хвилин, а кучеряве - не більше 12 хвилин.
  4. Тримайте фен на відстані не менше 20 см від голови, щоб гаряче повітря не нашкодило цибулинам волосся.
  5. Сушіть волосся на середній швидкості фена. Велика швидкість може пересушити волосини.
  6. Не зав'язуйте голову рушником надовго. Парниковий ефект під рушником робить шкіру голови більш жирною.

Вас також можуть зацікавити новини: