У Польщі танк Т-55 викрав п'яний "танкіст" / Flickr/270862

П’яний 49-річний водій був арештований за те, що їздив на танку по вулицях польського міста Паєнчно. Старий радянський Т-55, якому щонайменше 60 років, належить Збройним силам Польщі. Але пізно увечері він, здавалося, «штурмував» мешканців невеликого містечка, які швидко викликали поліцію.

Як пише Newsweek, ім’я викрадача Т-55 не називається. Однак, відомо, що чоловік був відповідальний за те, щоб виїхати танком на спеціальний тягач і з’їхати з нього. Але тягач зламався. І поки його ремонтували, «танкіст» вирішив залізти в бойову машину і трохи покататися заради задоволення.

Читайте такожУ США п'яний єнот налякав місцевих жителів і загримів у поліцію

Відео дня

Поки поліція прибула на виклик, він вже припаркував 40-тонну незастраховану машину на головній вулиці міста. Сам «танкіст» стояв поряд. З ним був ще один чоловік, який, здається, просто катався разом з ним. Наразі не відомо, чи викрадач Т-55 завдав якоїсь серйозної шкоди вулиці Адама Міцкевича. Однак, його арештували. Коли чоловік протверезів, його допитали. Тепер поляку за його п’яний вибрик загрожує до 8 років ув’язнення за «пряму загрозу катастрофи на землі, на воді чи в повітрі». Якщо ж шкоди не було, його все одному можуть кинути за ґрати на два роки за водіння в нетверезому стані.

Т-55 простояв на вулиці до п’ятої ранку. А потім колишній військовий, який вмів керувати танком, заїхав ним на тягач. Так машину доставили в спеціальне місце під охороною. Т-55 надійшов у масове виробництво після Другої світової війни. Ним користувалися СРСР і країни Варшавського договору.