Головний кіт Львова Левчик / фото instagram.com/lvivcitycat/

На початку вересня 2020 року в мерії Львова поселився кіт на ім'я Левчик, який швидко став популярний в мережі та отримав звання котячого мера міста.

Читайте такожУ мережі показали історію схуднення товстого кота Антона з Дніпра (відео)

У кота Левчика навіть з'явилася сторінка в Instagram, яка майже щоденно наповнюється свіжим контентом - фото та відео в сторіз. Наразі у Левчика вже більше 1,2 тисяч підписників.

Відео дня

Здебільшого на сторінці головного кота Львова постять кумедні фото та відео хвостатого, втім, є і більш змістовні та корисні повідомлення.

Приміром, зараз за допомогою Левчика наразі шукають господарів й іншим безпритульним тваринам.

На сторінці Левчика вже чимало кумедних фото / фото instagram.com/lvivcitycat/

За легендою, на початку вересня молодий вуличний кіт деревом піднявся на балкон львівської мерії, облаштувавшись в кабінеті очільника міста. Тваринку відловили, зводили до ветеринара і вирішили залишити в будівлі.

До речі, за кілька днів до цього кореспондент УНІАН побував у Львові та також зустрівся саме з цим котиком, коли він ще бігав центральними вулицями міста.

Левчик за кілька днів до працевлаштування в мерії / фото Марина Григоренко

Інші відомі "службовів" коти світу

  • Напевно, одним з найвідоміших пухнастиків світу є британський кіт Ларрі, що мешкає в резиденції прем'єр-міністра Великобританії. Тринадцятирічний Ларрі займає офіційну посаду головного мишолова в резиденції уряду Британії з 2011 року з невеличкою перервою.
  • Ларрі часто звинувачують в тому, що він ледачий і погано ловить мишей, однак його все одно всі люблять. Одного разу він навіть випустив мишу.
  • Ларрі постійно відчував конкуренцію з боку свого "коллеги" - кота Палмерстона з МЗС Великобританії, який був більш спритним мишоловом та часто зазіхав на територію Ларрі. Битви двох котів нерідко потрапляли на відео. Втім, у серпні цього року Палмерстон пішов на пенсію.
  • Є свої коти-чиновники і в Україні. Приміром, наприкінці 2017 року у Міністерстві закордонних справ поселився кіт на ім'я Амбассадор.