Петиція українських противників 5G зібрала 25 тисяч підписів / Ілюстрація REUTERS

Електронна петиція про заборону впровадження 5G-зв’язку в Україні через «вкрай негативне його впливання на здоров`я» зібрала 25 тисяч підписів на сайті президента. Тепер глава держави має її розглянути.

Читайте такожПариж відмовлятиме операторів від покупки 5G обладнання у Huawei

Петиція була оприлюднена ще 7 квітня. На збір необхідної кількості підписів їй знадобилось майже три місяці.

Відео дня

«Без клінічно підтвердженої доказової бази по безпечності даного виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні!», - йдеться в документі.

Нагадаємо, цього року Європою прокотилась хвиля підпалів веж зв'язку 5G. Так, у Великій Британії знищили 60 веж. Щонайменше 16 таких були знищені вогнем лише в Нідерландах. Атаки проти обладнання, пов'язаного з 5G, стались в Італії, Ірландії, Бельгії й на Кіпрі.

Пояснення своїх мотивів вандали черпають з болота абсурдних теорій про те, що 5G нібито якось поширює коронавірус або що радіація телефонічних веж ослаблює імунітет, роблячи нас всіх уразливими перед COVID-19. Одна з теорій стверджує, що ніякого коронавірусу нібито не існує взагалі. А хвороба - це вигадка для прикриття найгіршого впливу випромінювання 5G. У Великій Британії прихильники теорій змови навіть помітили вежу 5G на новій банкноті номіналом 20 фунтів стерлінгів і вирішили, що це якийсь таємничий код.

Представники органів охорони здоров'я до запаморочення наполягають, що технологія 5G ніяк не шкодить людям. Але це нікого не переконало. Атак на вежі й далі стає все більше.