Браконьєри розчленували тушу лося та розфасували м’ясо у мішки / фото ГУ НП в Чернігівській області

У Чернігівській області поліція відкрила два кримінальних провадження за фактами убивства червонокнижних лосів, що сталися на минулих вихідних у Новгород-Сіверському і Бахмацькому районах.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції в області.

Згідно з інформацією, у місті Новгород-Сіверський поліцейські зупинили автомобіль з чотирма чоловіками. Під час огляду автівки правоохоронці виявили близько ста кілограмів розфасованого у мішки м'яса тварини. Фахівці Новгород-Сіверської районної державної лікарні ветеринарної медицини підтвердили, що вилучене м'ясо, ймовірно, лосине. Тварина на момент загибелі досягла дворічного віку.

Відео дня

Окрім мішків з м’ясом, поліція виявила в автомобілі чотири зареєстровані мисливські рушниці з набоями, сокири та ножі, два рюкзаки з рештками м’яса і кістками. Все це правоохоронці вилучили, УАЗ браконьєрів доставлений до Новгород-Сіверського відділу поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 (незаконне полювання) ККУ, що карається штрафом або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Наступного дня до поліції повідомили про ще одного вбитого лося. Цього разу тушу тварини вагою близько 400 кг виявили у лісі на Бахмаччині. За цим фактом незаконного полювання також відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці працюють над встановленням причетних осіб.

Як повідомив УНІАН начальник відділу екологічного нагляду тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Артем Коломієць, кримінальні справи за фактами убивства лосів поліція порушує, але дуже довго їх розслідує.

«З урахуванням названих кримінальних проваджень, цього року порушено шість справ, але немає жодного судового вироку», - зазначив Коломієць.

Також він підкреслив, що розголос цих справ у ЗМІ сприяє їх швидшому і результативнішому розслідуванню.