У Борисполі з терміналу Cargo відправили левів з бердянського зоопарку «Сафарі» в притулок для хижаків Love Lions Alive, що у Південній Африці. Після тривалих очікувань усіх необхідних документів, п’ять левів (4 самиці та 1 самець) нарешті відправляться до заповідника.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Читайте такожП'ять левів із бердянського зоопарку відправили в Південну Африку (фото)

Власники зоопарку звернулись до Благодійного фонду «Міжнародна організація Лоренса Ентоні», яка здійснює порятунок диких тварин з цирків та приватних зоопарків, з проханням передати тварин до Африки. І нарешті тварини вирушили на волю.

На заході були присутні заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Роман Абрамовський, Посол Південної Африки Андре Йоганнес Гроеневальд, директор Міжнародного Благодійного Фонду Ентоні Лоуренса.

«Міністерство підтримує позицію, дикі тварини мають жити на волі», - наголосив заступник міністра Роман Абрамовський.

Також Абрамовський повідомив, що це було гідне рішення, прийняте власниками зоопарку і тими людьми, які допомагали довести справу до завершення. Тварини будуть переселені до притулку, де зможуть вільно жити на території площею 25 га.

Заступник Міністра зазначив, що перевозять тварин на безоплатній основі, за сприяння Благодійного фонду «Міжнародна організація Лоренса Ентоні», та побажав левам гарної дороги і гарного життя.

Радник Міністра Олена Колтик від Мінекоенерго подякувала посольству Південної Африки за підтримку та за те, що погодились прийняти левів, які народилися в Україні, на африканській землі.