Пожежа сталася в заповідній зоні / фото ГУ ДСНС України в Одеській області

У Білгород-Дністровському районі Одеської області горів Нижньодністровський національний природний парк.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, 24 лютого приблизно о 19:45 до служби порятунку «101» надійшла інформація про займання рослинності поблизу автодороги Одеса - Рені.

Після прибуття рятувальники виявили загоряння очерету окремими осередками на території Нижньодністровського національного природного парку.

Відео дня

Як зазначається, пожежники не змогли під'їхати до вогнищ загоряння через відсутність технічних можливостей для проходження в плавнях.

Тому підрозділ ДСНС провели моніторинг ситуації.

О 01:25 пожежу ліквідували самозатуханням на площі приблизно 15 га. Причина пожежі та збитки встановлюються.

Як заявили в Нижньодністровському нацпарку, пожежа сталася в заповідній зоні.

«Займання сталося в районі 48 км траси Одеса - Рені. Північний вітер розігнав вогонь уздовж лиману», - повідомили в адміністрації заповідника.

Читайте такожСуд заборонив зменшувати протяжність морського узбережжя Одеси

Як повідомляв УНІАН, 21 січня в Біляївському районі Одеської області загорілася територія Нижньодністровського національного природного парку. Керівництво заповідника заявило про можливий підпал і звернулося до поліції.

Довідка УНІАН. Нижньодністровський національний природний парк, розташований на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області, був створений у 2008 році. Площа природного парку становить 21 311,1 га.